TEKEL işçileri ve aileleri Ankara"da yaptıkları eylemde 62. güne girdi. Tek Gıda-İş Sendikası"nın, doktorların “tehlikeli yola girildi” uyarısı üzerine açlık grevinin bitirildiğini açıklamasına rağmen, eylemi sürdürme kararı alan 17 işçiye, dün 6 işçi daha destek verdi.
Sayıları 23"e çıkan eylemcilerden Abdurrahman Akyürek, dün, “Aşkım, her şeyim, küçük sevgilim” dediği 11 yaşındaki kızı Aleyna ile bir araya geldi. Aleyna da babası aç olduğu için yemek yemezken, TEKEL işçileri, “14 Şubat biçim için Sevgililer Günü değil, hasret günü” dedi.

"AKP Afet Evleri"
Türk-İş Genel Merkezi önündeki bekleyişlerini sürdüren TEKEL işçileri, çadırlarına, “AKP TOKİ Afet Evleri 4-C Blok” adını verdi. Çadırları, afiş, resim ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karikatürleri ile süsleyen işçiler, “TEKEL işçisi yan gelip yatmadı”, “İngiliz Mehmet, merhametin senin olsun, ölünce mezarımdan taş çalma yeter”, “Açlık grevinde organlarımızı bağışladık. Tayyip duymasın, onları da satar” yazılı dövizler astı. Ak Parti için, “Allah"tan Korkmayan Parti” adını kullanan işçiler, partinin simgesi olan ampulün üzerine çarpı atılarak, “Edison Allah belanı versin” yazılan afişleri de basına gösterdi.
Açlık grevindeki Manisalı işçi Abdurrahman Akyürek"i (41) dün 11 yaşındaki kızı Aleyna ziyaret etti. Eylemdeki işçilerden birinin eşi ile birlikte Ankara"ya gelen Aleyna"nın annesi Habibe Akyürek, kızının babası nedeniyle yemek yemediğini anlattı. Böbreklerinden rahatsızlandığı için eylemine ara veren, hastaneden çıkınca yeniden açlık grevine başlayan Abdurrahman Akyürek de kendisi gibi başına siyah bant takan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi kızıyla hasret giderdi.
Aleyna, “Babamı desteklemek için geldim. Onun aç olduğunu bildiğim için yemek yiyemiyorum. Ben de açlık grevine başlamak istiyorum ama babam izin vermiyor” diye konuştu. Akyürek de, “Aşkım, her şeyim, küçük sevgilim. Ben işte nöbetteyken beni bekler, üzerine benim kazağımı giyip, yatağımda uyur. Kız çocuğu bambaşka. Bu halde bile şık olayım istiyor. Bundan büyük aşk, sevgi var mı?” dedi.

Küçük oğlundan destek
Dokuz gündür açlık grevinde olan işçilerden Yılmaz Kurtuldu"yu (39) da dün hemşire eşi Selda (37) ve 9 yaşındaki oğlu Yakuphan ziyaret etti. Kurtuldu, “Sevgililer Günü"nde hanımla beraberiz” diye espri yaparken, gözleri dolan Selda Kurtuldu, oğlunun babası gibi şekerli su içerek açlık grevi yapmak istediğini, zor ikna ettiklerini söyledi. - milliyet