Bugünlerde Türkiye'nin gündemindeki en önemli isimlerden biri olan Haşim Kılıç'ın Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can ve Erdal Sağlam ile yaptığı görüşmede dile getirdiği umutlu yaklaşım, dava sonucunu merakla bekleyenlerin de kafasını karıştırdı.

Siyasetin, ekonominin ve bütün Türkiye'nin yakından izlediği süreçte pek çok senaryo ortaya atılırken TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yaptığı 'orta yol varsa ve aranmazsa Türkiye kaybeder' açıklamasının ardından Haşim Kılıç'ın sözleri de bu orta yol yaklaşımına paralel bir havada gündeme oturdu.

Haşim Kılıç'la yaptığı görüşmenin ardından izlenimlerini köşe yazısına yansıtan Eyüp Can şunları aktarıyor:

"Haşim Kılıç'a bir dost olarak söz verdim, 1 saati aşan sohbetimizi aktarmayacağım. Fakat konuşmamız sırasında tam 3 kez tekrar ettiği şu cümleyi tarihe not düşmek adına kayda geçirmem gerekiyor.

"Eyüp Bey inanın çıkacak karar ne olursa olsun. Göreceksiniz hem demokrasimiz hem laikliğimiz hem de hukukumuz bu süreçten çok daha güçlenmiş olarak çıkacak. Ve yine inanın bu söylediğim temenni değil!"

Başkana sözüm var. O, başkanlığını yaptığı kuruma yakışır yeni Anayasa Mahkemesi binasının açılışını 29 Ekim'e yetiştirecek. Ben ise ilk kutlayanlardan olacağım. Sadece yeni bina için değil, 29 Ekim'de Anayasa Mahkemesi'ne 3 kez tekrarladığı "demokrasi-laiklik ve hukukun" gerçekten daha da güçlenip güçlenmediğini görmek için gideceğim"

TÜRBAN YASASINI ÜYELERE DANIŞARAK GÜNDEME ALACAK

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, üniversitelere başörtüsü takılmasını serbest hale getiren anayasa değişikliğinin iptali yönünde açılan davayı, mahkeme üyelerine danıştıktan sonra gündeme alacağını açıkladı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakan anayasa değişikliğinin iptali istemiyle açılan davanın ne zaman gündeme alınacağının sorulması üzerine “Arkadaşlarımın düşüncelerini alıp gündeme öyle koyacağımö dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can, anayasa değişikliğine ilişkin raporu Kılıç"a sunmuştu. (ANKA)