AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü Köyü ve çevresinde sel nedeniyle oluşan hasarın tespiti çalışmalarının yarın tamamlanıp ilgili bakanlığa iletileceğini bildirdi.
Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinin meydana geldiği Güdüşlü'ye hasar tespiti için gittiklerini ve hasarın boyutunu belirlediklerini ifade etti.
Yaklaşık üç yıl önce Aydın Özel İdare kaynakları ile yaklaşık 350 bin lira harcanarak dere ıslahı yapıldığını anlatan Atay, şöyle konuştu:
''Dağdan 5-10 tonluk koca kayalar pirinç tanesi gibi köyün üzerine su ile birlikte gelmiş durumda. Hayatını kaybeden Selime Dinç Göven kardeşimize rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Orada mağdur olan hemşehrilerimize tekrardan geçmiş olsun diyorum. Valimiz Hüseyin Avni Coş, milletvekillerimiz, ilgili birim ve yöneticilerle yaptığımız görüşmeler yaptık. Şu anda Kızılay tarafından köydeki yemek, içme ve kullanma su sorunu çözülüyor. Arızanın giderilmesi halinde elektrikte verilecek.''
Atay, evlerdeki tahribat ve dere yatağındaki ağır hasarların en önemli sorun olduğunu belirterek şöyle devam etti:
''Şu anda 5 iş makinesi ve çok sayıda kamyon burada oluşan molozların temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Başbakanımıza konuyu ilettik. Günlük kullanılmak üzere 100 bin TL ilgili bakanlıklar tarafından çıkartıldı. Bugün başlamış olan hasar tespit raporlarını Afet Acil Durum Bölge Müdürlüğü kapsamında il bazında hasar tespiti yapılıyor. Doğal afetin hasar tespit çalışmaları pazartesi günü tamamlanıp ilgili bakanlığa iletilecek.''