Has Parti’nin 1. sıra adayı Ömer Özmen Karahayıt köyünde yaptığı konuşmada, “amblemi Medeniyet Güneşi, Genel Başkanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş olan,Has Parti’nin güneşi altında hep birlikte toplanmak istiyoruz” dedi.
Has Parti Aydın milletvekili adaylarında Harun Özdemir ise yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarına değinirken, Has Parti iktidarında tarım ve çiftçiler ile ilgili uygulanacak projelerini aktardı.
Özdemir konuşmasında; “Has Parti iktidarında, Tarımsal Üretici Birlikleri çerçeve kanunu hazırlanacak, söz konusu birlikler demokratik ve katılımcı bir şekilde üreticilerin pazarlık gücünü artıran kurumlar olarak yerinden örgütlendirilecektir. Birlik yönetim kurulları “çiftçi kayıt sistemi”ne kayıtlı olan üreticilerin oyu ile belirlenecek, denetimleri ise merkezi yönetim tarafından gerçekleştirilerek, denetim sonuçları kamuya ilan edilecektir. Motorin, gübre ve zirai ilaç üzerindeki dolaylı vergiler kaldırılarak girdi maliyetleri düşürülecektir. Pamuk üretimine önem verilerek, Nazilli Pamuk Araştırma Kuruluşu teknik eleman ve maddi olarak desteklenecek, ülkemiz şartlarına uygun çeşit ıslahı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.