Tüm zamanların en başarılı film serisi içinde yer alan “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları” filminin son yapımının başlangıcı niteliğinde olan “Harry Potter ve Ölüm Yadigârları - Bölüm I”, dünyada ve Türkiye"de gösterime girmeden internete "sızdırıldı." Türkiye'de çarşamba günü vizyona giren film, 36 dakikalık videosuyla gündemde.

Warner Bros tarafından yapılan açıklamada, çalınan ve illegal bir şekilde internet üzerinden postalanan videonun kaldırılması için sıkı bir çalışma yürütüldüğü belirtildi. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu işin sonuna kadar peşindeyiz. Yaşanan olayları yargıya intikal ettireceğiz.”

Geçen cuma Londra"da gerçekleştirilen galanın ardından eleştirmenlerden olumlu yönde eleştiriler alan filmin bu birinci bölümünde Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson ile Helena Bonham Carter"ın da dahil olduğu zengin bir kadro yer alıyor. Filmde, çocukluklarını geride bırakan Harry Potter ile arkadaşlarının karanlık güçlere karşı savaşı sürüyor.

Yönetmenliğini David Yates, senaristliğini ise Steve Kloves"un üstlendiği filmin ikinci ve son bölümü, 2011"de gösterime girecek ve böylece Harry Potter"ın beyazperde macerası sona ermiş olacak. Serinin yazarı J. K. Rowling, geçen hafta yapılan galada “Sanıyorum, tüm seri sona erdiği zaman oyuncular ve tüm ekibi teselli etme görevi bana düşecek. Çünkü hepsi çok üzgün” demişti.