Harp okulunda eğitim gören bir genç kadın, bir başka öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiği sırada görüntülerin internet üzerinden canlı yayınlandığını ve diğer harp okulu öğrencileri tarafından izlendiğini iddia ediyor.

Federal polis, konuyla ilgili soruşturma açtı.

Yakın zaman içinde Avustralya donanmasını hedef alan bir raporda, HMAS Success gemisinde hüküm süren ''serseri ruhlu seks kültürü'' eleştiri konusu olmuş, üst düzey denizciler alkolün eşliğinde kamusal alanda cinsel faaliyetlerde bulunmakla suçlanmıştı.

Bu son olayda ise, 18 yaşındaki harp okulu öğrencisi kadın, kendi rızasıyla bir birinci sınıf öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği sırada, görüntülerin bilgisayar kamerasıyla bir başka odada altı diğer harp okullu tarafından seyredildiğini söylüyor.

Soruşturma açan polis, görüntülerden elde edilen fotoğrafların harp okulunda elden ele dolaştığını da ortaya çıkardı.

Genç kadın, başına gelenin farkına varınca dünyasının yıkıldığını söylüyor.

Başkent Canberra'da yer alan Savunma Akademisi'nin yöneticisi, iddiaların odağındaki erkek öğrencilerin suçlu bulunmaları durumunda askeri kariyerlerinin sona erebileceğini açıkladı.

Avustralya ordusu yakın zaman içinde Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan bir rapordaki eleştirilerin etkisini üzerinden atamadan şimdi yeni bir skandalla baş etmek zorunda.

Şubat ayında yayımlanan raporda Avustralya donanmasının HMAS Success gemisinde ''disiplinin kalmadığı, alkol kullanımının çığrından çıktığı ve kadın denizcilerin aşağılanarak muamele gördüğü bir kabile kültürünün hüküm sürdüğü'' belirtilmişti.

Bunun yanısıra, Afganistan'da görevli Avustralyalı askerlerin Afganlar hakkında Facebook'ta ırkçı mesajlar yazdığı iddiası üzerine iki hafta önce açılmış bir başka soruşturma var.

Avustralya silahlı kuvvetleri, deniz piyadelerini zorunlu alkol kontrolüne tabi tutma olasılığı üzerinde düşündüklerini söylüyor.