Ödemiş Belediyesinin eğitime destek projelerinden ''Deneme ve Bilim Merkezi'', düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kızılay Kan Merkezi binasının 2. katında oluşturulan ''Dememe ve Bilim Merkezi''nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk toplumunun bilime, bilimsel düşünceye ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti. Kurulan merkezin ilçe ve çevresinde eğitim gören çocuklara büyük katkı sağlayacağını belirten Koçoğlu, ''Çocuklarımızın meraklarını gidermelerine, öğrenme isteklerini keşfetmelerine yardımcı olacak bir merkez. Her okulda deney araç gereçleri bulunmamakta. Bu deney bilim merkezi okuldaki öğrencilerimizin de hizmetine girerek bilgilerine bilgi katacaktır'' dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise deney bilim merkezini oluşturulmasında Hacettepe Üniversitesinin kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek, bu destek sayesinde merkezin 2 ayda tamamlandığını belirtti.

Türkiye'de üç büyük ilin dışında ilk defa böyle bir merkezin açıldığına dikkati çeken başkan Keskin, ''Çevre ilçelerden, köylerden ve beldelerden öğrencilerimiz de buraya gelerek deneylerini yapabilirler. Bilime ilgi duyan çocuklarımıza ve herkese hayırlı olsun'' dedi.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, merkezin kişisel bir yatırım değil insana yapılmış bir yatırım olduğunu ifade ederek, ''Bu bilim merkezi sayesinde öğrencilerimiz daha iyi eğitim alıp ülkesine daha iyi hizmet verecektir. Kurulmuş olan bu deney bilim merkezi açmak tabii ki önemli ama en önemlisi sürdürebilmek. Bu konuda da herkese görev düşüyor, bizde elimizden gelen desteği vereceğiz'' dedi.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu da bilim merkezinin tanıtımını ve bilim merkezin amacını anlattı.

Konuşmaların ardından Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu'ya bu katkılarından dolayı plaket verdi.

Uzaktan kumanda yardımıyla harmandalı oynayan robotun gösterisinin ardından merkezin açılışı yapıldı.

Ödemiş Belediyesinin eğitime destek projesi olan Deneme ve Bilim Merkezinin, öğrencilerin yanı sıra bilme meraklı kişilere saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi.

A.A.