Söke Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında giriş ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülürken; belediye meclis üyeleri konuyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler. Yapılan görüşme sonunda Harikalar Dünyasına 12 yaşına kadar olan çocuklardan giriş ücreti alınmamasına, 12 yaş üzeri çocuklardan 50 YKr ve büyüklerden 1 YTL giriş ücreti alınması kararlaştırılarak oy birliği ile kabul edildi.
Harikalar Dünyası'na girişin ücretli olması yönünde vatandaşlardan talep geldiğini ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Açılışından bu yana ücretsiz olan parkta çeşitli sıkıntılar yaşanmaya ve kötü niyetli kişiler oyuncak ve çeşitli malzemelere zarar vermeye başladılar. Asıl niyetimiz yılbaşına kadar ücretsiz olmasıydı. Ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle biran önce ücretlendirilmesine kararını verdik” dedi.
Ortaya çıktığı ilk günden bu yana tartışma konusu haline gelen Harikalar Dünyası Parkı Söke kamuoyunda en çok maliyeti üzerinden tartışıldı. Türkiye'de bir başka örneği sadece İzmit'in Derince ilçesinde bulunan 14 bin 500 metrekare alana kurulu parkı Söke Belediyesi olarak sadece 3 milyon 800 bin YTL'ye mal ettiklerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. Söke Harikalar Dünyası Parkı'nın maliyeti üzerinde haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Başkan Özekmekçi; “Arkadaşlarımız isterlerse kıyaslamak adına parkı Türkiye'deki tek örneği olan Derince'deki park ile karşılaştırabilirler. Söke Harikalar Dünyası Projesi çeşitli mevkilerden geçtikten sonra İller Bankası'ndan alınan kredi ile yapılmıştır. Toplam proje bedeli 3 milyon 800 bin YTL tutar İller Bankası'na yıllık yüzde 9 faizle ödenecek. Alınan kredi sadece borcu olmayan belediyelere verildiği gibi, belediyemizin İller Bankası'ndan hala kredi alma hakkı bulunmakta. Yapılan proje beğenilmeyebilir. Beğenmek kavramı göreceli bir kavram ancak ben yapılan işin kökünden karalanmasına karşıyım. Çocuklar ve velileri tarafından Harikalar Dünyası ile ilgili yoğun şekilde memnuniyetle karşılaşıyoruz. Bu da yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor” diye konuştu.