Sarı-kırmızılılar, Derks"in eski öğrencisi olan 21 yaşındaki genç yetenek için 600 bin euro ödeyecek

Cim-Bom sürpriz bir transfere imza attı, Hollanda"da top koşturan Türk golcü Halil Çolak"ı renklerine bağladı.
Ara transfer dönemine büyük umutlarla giren ve Teknik Direktör Frank Rijkaard"ın raporu doğrultusunda dört koldan çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetim ilk olarak 2. lig temsilcisi Go Ahead Eagles"da harikalar yaratan 21 yaşındaki Halil"in işini bitirdi. Galatasaray, 1988 doğumlu sol iç ve santrfor mevkiinde oynama özelliği olan genç yetenek için Go Ahead Eagles"a 600 bin euro (yaklaşık 1 milyon 260 bin TL) bonservis bedeli ödeyecek.
Sarı-kırmızılı kulübün altyapı koordinatörü olan Hollandalı Jan Derks"in, 21 yaşındaki Halil"in transferinde başrolü oynadığı ortaya çıktı. Geçmişte Go Ahead Eagles"i çalıştıran Derks"in, eski öğrencisi olan golcü oyuncunun transfer edilmesi için yönetime başvurduğu öğrenildi.
Hollanda ekibinin şimdiki teknik direktörü olan Hollandalı eski yıldız oyuncu Marc Overmars"ın da, Ajax kulübü ve milli takımdan yakın arkadaşı Frank Rijkaard"a, Halil Çolak"la ilgili olumlu referans verdiği kaydedildi. Rijkaard"la bir görüşme yapan Overmars"ın, “Bu oyuncuyu sakın kaçırmayın. Çok büyük yıldız olacak” ifadelerini kullandığı vurgulandı.
Hollanda"da 2. ligin en değerli oyuncusu seçilen ve sezonun ilk yarısında Go Ahead Eagles formasıyla 23 resmi maçta 13 gol, 7 asistlik performans ortaya koyan Halil Çolak"ın kısa süre içinde İstanbul"a gelerek uzun süreli bir sözleşme imza atacağı ifade edildi.


Halil Çolak kimdir?
Yaşı: 20 (29.06.1988) - Boy: 1.76
Kulübü: Go Ahead Eagles

Sezon Kulüp Maç Gol
2007-08 SC Cambuur 11 1
2008-09 G.A.Eagles 23 6
2009- G.A.Eagles 23 13