Moldovyalı Dora S. yaklaşık 7 yıl önce çalışmak için İstanbul’a gelerek Kumkapı’daki ablasının yanına yerleşti. Birkaç gün sonra aynı eve gelen E.Ç., Kilyos’taki çiftliğinde hayvanların bakımı için bir kişi aradığını söyleyerek genç kadına iş teklif etti. İş arayan Dora da düşünmeden kabul etti ve Kilyos’daki çiftliğe gitti. Havyanların bakımında zorlanınca da patronuna ülkesindeki ikizi Lüba’nın da çalışabileceğini söyledi. E.Ç. hemen kabul etti. Lüba S. de uçakla İstanbul’a gelerek çiftliğe yerleşti. E.Ç. ikizlere Türk kimliği çıkartacağını söyledi. Ancak E.Ç., kardeşlerden Dora ile birlikte olmaya başladı. Ardından da Lüba ile ilişkiye girdi.

AĞABEYİ İZLERİNİ BULDU

Bu tarihten sonra ise kâbus dolu günler başladı. İkizler 2 yıl boyunca patronlarıyla sırayla beraber oldu. Bu süreçte kardeşlerinden haber alamayan abla, tüm imkânlarını kullanarak adresini bilmediği E.Ç.’ye telefonla ulaştı. Ancak E.Ç., Türkçe konuşmaları şartıyla ikilinin telefonda ablalarıyla görüşmelerine izin verdi. İkizler, ablaya “İmam nikâhıyla evlendik. E.Ç ve onun amca oğluyla” dedi. Olanları abladan öğrenen ikizlerin ağabeyi, İstanbul’a gelerek kardeşlerinin izini buldu. Fakat E.Ç., kardeşlerin ağabeyleriyle bir çalışanının yanında görüşmelerine izin verdi. Geçen süre içerisinde Dora S. Büşra (5) ve Ergün (3), Lüba ise Kübra (5) adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sahte nüfus cüzdanı çıkartılan çocuklar, başka bir eve götürülerek, Türkmenistan uyruklu bir bakıcıya teslim edildi. 4 çocuğunun nikâhlı eşiyle Sarıyer’de yaşayan E.Ç., yeni bir sevgili daha buldu. Yeni sevgili de 15 yaşındaki kızıyla birlikte çiftliğe yerleşti. 3 sevgilisiyle aynı yerde yaşayan E.Ç. ikizleri feci şekilde dövdü. Yaklaşık 7 yıl boyunca işkence gibi bir hayat süren kardeşler, çareyi kaçmakta buldu. Aynı gece saat 04.00 sıralarında kimseye görünmeden çiftlikten çıkan kardeşler, ormanlık alandan 3 saat boyunca yürüyerek Zekeriyaköy Jandarma Karakolu’na sığındı.

SAHTECİLİKTEN TUTUKLANDI

Kadınların şikâyeti üzerine jandarma çiftliğe giderek E.Ç. ile beraberinde bulunan sevgilisini gözaltına aldı. E.Ç., alıkoyma ve zorla ilişkiye girme suçlamalarını kabul etmedi. Sarıyer Adliyesi’ne gönderilen E.Ç., çocuklara çıkarttığı sahte kimlikler nedeniyle tutuklandı. Kaçak çalıştıkları belirlenen Moldovalı ikizler sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ardından da sınır dışı edildi. Yuvaya yerleştirilen Büşra (5), Kübra (5) ve Ergün’ün (3) DNA testinde babalarının E.Ç. olduğu ortaya çıktı.