Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen ''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' kapsamında, Başkentte 24 ilköğretim okulundan seçilen 85 öğretmene yeterli, dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgi verildi.

Ankara- Türkiye'nin ev sahipliğinde 2006'da Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi üye ülkelerinin katılımıyla yapılan ''Obezite ile Mücadele Avrupa Bakanlar Konferansı'' kapsamında Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından imzalanan ''Avrupa Obezite İle Mücadele Şartı'' çerçevesinde gerçekleştirilen eğiticilerin eğitimi semineri Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Akşemsettin Toplantı Salonunda düzenlendi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, seminerde yaptığı konuşmada, diyetisyen, fizyoterapist ve çocuk gelişimi uzmanlarınca verilen eğitimle obezite nedenleri ve etkenleri, sağlıklı beslenmenin nasıl gerçekleşebileceği gibi konuları ele almayı amaçladıklarını söyledi. Tüm dünyada ölümcül hastalıkların başında kanser, kalp-damar hastalıkları ve obezitenin geldiğine dikkat çeken Aksoy, kilo alma yaşının düştüğünü vurguladı. Aksoy, ''Beslenme şekli ve alışkanlıkları küçük yaşlarda kazanılması gereken bir davranış biçimi olarak düşünüldüğünde bu eğitimlerin önemi daha da artıyor. Öğretmenlerimiz aracılığıyla doğru beslenmenin kurallarını ve fiziksel aktivitenin gerekliliğini çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza aktararak geleceğimizi tehdit eden obeziteyi yeneceğiz'' dedi.

Mevsiminde ve doğal ürünlerin tüketilmesinin sağlıklı olmanın kurallarından biri olduğuna işaret eden Aksoy, eğitimcilerden keçiboynuzu, siyah üzüm, iğde gibi geleneksel besinlerin tüketilmesi için çocukları özendirmelerini istedi. Başkentteki okulların 2015 yılına kadar söz konunu eğitim programına dahil edileceği bildirildi.