ADANA'da geçen genel seçimlerde bağımsız olarak milletvekili adayı, 29 Mart'taki yerel seçimlerde de yine bağımsız olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup seçilemeyen, yaptığı seçim propagandaları ile kamuoyunun dikkatini çeken Abdurrahman Boztaş parti kurmak için harekete geçti.

`Biz fırıldak değiliz' sloganıyla tanınan emekli gazeteci Abdurrahman Boztaş, Seyhan Oteli'ndeki toplantıda Türkiye Çağdaş Ülke Partisi'nin (TÇÜP) tanıtımını yaptı. Toplantısında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'yı ziyaretinde söylediği, `Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' sözlerini hatırlatan Boztaş, "Türkiye'de yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı yeni bir siyasi parti kurma ihtiyacı hissederek, TÇÜP'ü kurma kararı aldık. Partimiz, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana Adana'da kurulan ikinci partidir. Amacımız, din, dil ve ırk ayrımcılığı yapmadan, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Alevi'si ve Çerkezi ile birlik olmaktır. Ülkenin kötü gidişatına son vereceğiz" dedi.



Türkiye'nin birçok ilinde parti binası çalışmalarına başladıklarını ve parti genel merkezinin Ankara'da olacağını belirten Boztaş, "Birileri bu işi başaramayacağımızı düşünüyor ve tekerimize çomak sokmaya çalışıyor. Ancak bizim parti kuracak maddi gücümüz de, siyasi tecrübemiz de var. Bu tekere artık kimse çomak sokamayacak. Biz başkaları gibi fırıldak değiliz" diye konuştu.

Boztaş'ın parti kuracağını açıkladığı toplantıda, yanında destekçi olarak kimsenin bulunmaması ise dikkat çekti.