Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 8 gün önce başlattığı sınır ötesi kara harekatının dün geceden itibaren sona erdiği iddia edildi. Ancak hurriyet.com.tr'nin görüştüğü Genelkurmay yetkilileri bu iddiayı yalanladı.
Alınan bilgiye göre:
1- Kuzey Irak'taki birliklere bir çekilme emri verilmedi.
2- Türk birliklerine operasyonların ve harekatın bittiğine dair bir emir verilmedi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Basın ve yayın organlarında, sınır ötesi kara harekatına katılan birliklerin dönüşü ile ilgili haberler yer almaktadır. Konuya ilişkin kapsamlı basın açıklaması Genelkurmay Başkanlığınca bugün yapılacaktır."


HAREKAT SADECE ZAP'TA DURDU İDDİASI

Sabah saatlerinde bölgeden gelen farklı bilgiler doğrultusunda ortaya bazı iddialar atıldı. Bunların en önemlisi TSK'nın harekatı bitirmediği sadece bazı bölgelerden çekildiği yönündeydi.
ABD'li ve Kürt yetkililerden gelen bilgiler de bu iddiaları güçlendirdi.
KDP Sözcüsü Safin Dizai ise iddialarla ilgili "Bize Türk askerinin çekildiğine dair bir bilgi gelmedi" açıklamasını yaptı.
Peşmerge sözcüsü Cabbar Yaver ise operasyonun sadece Zap çevresinde durduğunu, diğer bölgelerde devam ettiğini açıkladı.

ABD: TAM ÇEKİLME YOK

ABD'li bir yetkili de sınırlı sayıda Türk askerinin bölgeden ayrıldığını duyurarak şöyle konştu: "Tam çekilme demek için erken."
Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre Hakurk, Nerve ve Rekan bölgelerinde operasyonlar devam ediyor.

ZEBARİ: TÜRK ASKERİNİN ÇEKİLMESİNDEN MEMNUNUZ

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türk askerlerinin sabah 04.00 itibariyle çekildiğini iddia etti ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

AJANSLAR BÖYLE VERDİ

Reuters: Türk askeri kaynakları tam çekilme yok, diğer taraftan bazı askeri birlikler geri çekildi yönünde açıklama yaptı.

AP: Türk-Irak sınırında hareketlilik yaşanıyor. Kara harekatını yürüttüğü için yorgun düşen askerler, içerdeki birliklerle değiştiriliyor.

BBC: Türkiye, Irak'taki bazı askerlerini geri çekiyor.Ancak bu hareketin geri çekilme olarak adlandırılması için erken.