Malatya 2. Ordu'yu ziyareti sonrası Diyarbakır'a geçen Özel, bugün de icra edilen iç güvenlik harekatını yerinde inceleyecek.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile birlikte daha önce görev yaptığı Malatya 2. Ordu Komutanlığı'na giderek geçtiğimiz günlerde başlayan ve zaman zaman devam eden operasyonlarla ilgili bilgi aldı. Orgereneral Özel'in Kara, Deniz, Hava kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile birlikte önce Malatya'ya sonra da Diyarbakır'a geçmesi heyecan yaşattı. Org. Özel'in temaslarına bölgede bugün de devam etmesi bekleniyor. Özel, göreve geldikten sonra araziye inerek terör örgütünün etkin olmaya çalıştığı bölgeye bizzat giderek birliklerin daha dinamik bir şekilde çalışmasını ve teyakkuz halinin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlamış olabiliceği belirtildi.
 
YÖRÜK PAŞA'DAN BRİFİNG
 
2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ten bugüne kadar yapılan operasyonlarla ilgili olarak detaylı bilgi alan TSK komuta kademesi, bundan sonra yapılacak operasyonları da masaya yatırdı. Malatya ve Diyarbakır'dan kalkan uçaklarla geçtiğimiz ay boyunca Kuzey Irak'a çok sayıda operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bu operasyonları kara harekatıyla desteklemesi bekleniyordu. Operasyonların kara harekatı ile desteklendiği takdirde bölgede bir anlamda 'temizlik harekatı' yapılacağı beklentisi oluşmuştu. Orgeneral Özel'in önceki gün, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile birlikte Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etmesinin ardından bölgeye yaptığı ani ziyaret bu beklentiyi en üst seviye çıkarttı.
 
İÇ GÜVENLİK HAREKATI
 
Genelkurmay Başkanlığı Orgeneral Özel'in gezisiyle ilgili olarak, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, beraberinde Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı olmak üzere, 2'nci Ordu bölgesinde denetleme ve incelemelerde bulunmaktadırlar. Bu kapsamda; icra edilmekte olan iç güvenlik harekatı hakkında bilgi almaktadırlar" açıklaması yaptı.
 
Öte yandan 2. Ordu Karargahı'ndaki toplantı sürerken karargahın dışında şüpheli bir araçtan gizlice fotoğraf çekilmesi polisi alarma geçirdi. Askerlerin kendisini fark etmesi üzerine araçla uzaklaşan kimliği belirsiz şahsın yakalanması için polis operasyon başlatırken, şahsın kullandığı aracın kiralandığı tespit edildi.
 
yenişafak