PATFIN'den çıkan paraların silah şirketlerine aktarıldığı, Kandil'e de bu yolla silah gittiği öğrenildi.
 
PKK'nın Avrupa'daki en önemli finans kaynağı olan C.I.L. şirketinin iştiraki olduğu PATFIN Holding'in örgütün mali kara kutusu olduğu ortaya çıktı. PKK'nın Avrupa'daki kadrolarına karşı mali operasyon başlatan Fransız adli makamları, C.I.L.'in parasal faaliyetlerinin izini PATFIN'e kadar sürebiliyor, sonrası meçhul. 
 
Geçtiğimiz aylarda Lüksemburg polisinden PATFIN- PKK bağlantısına ilişkin bilgi isteyen Fransız polisi ummadığı bir engelle karşılaştı. Lüksemburg polisi, "Yasalar izin vermiyor, yardımcı olamayız" yanıtını verdi. Böylece Kandil'deki dağ kadrosunun yalnızca silah ve mühimmat değil giyecek, yiyecek ihtiyacını da finanse eden şirketin uluslararası mali bağlantılarının çözülmesi engellenmiş oldu.
 
SABAH, Lüksemburg'da C.I.L.'in izini sürerken onun iştiraki olduğu PATFIN Holding'in ismine ulaştı. C.I.L. şirketinin bütün parasal faaliyetlerinde yollar PATFIN Holding'e çıkıyor. Lüksemburg yasalarından ötürü şirketin PATFIN'den sonraki mali faaliyetlerinin izi sürülemiyor. Bu şirketten çıkan paraların silah şirketlerine aktarıldığı ve Kandil'e giden silahların bu yolla temin edildiği belirtiliyor. 
 
Lüksemburg da tıpkı İsviçre gibi sermayenin dünyada en özgürce dolaştığı ülkelerden biri. Yalnızca banka hesapları değil, şirketlerin ortaklık yapıları da yasalarla gizlilik güvencesine alınmış. Bu yüzden ülkede çok sayıda şirket ve banka var. Ülke nüfusunun yüzde 80'i bankacılıkla uğraşıyor. Ülkede kurulu şirketlerin bir kısmı, beyan edilen iş sahalarında faaliyet göstermeyen tabela şirketleri.
 
PKK'ın şirketi C.I.L.'in iştiraki olduğu PATFIN Holding'in yöneticileri yabancı, adları Romain Bontemps, Marc Hilger ve Ronald Weber. Ticaret odası belgelerine göre PATFIN'in ticaret odası sicil numarası B74984. PKK'nın Avrupa kadrosundan Oktay Ülker, PATFIN'in proje geliştirme sorumlusu olarak çalışıyor.
 
Ayrıca C.I.L.'in başkanı Mehmet Çetindağ'ın PATFIN'in hisse arttırma kararında imzası var. PATFIN, Lüksemburg merkezli şirketlerden hisse alıp satan bir holding. İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre holding, kamuya açık değil, şirketlerin para kaynaklarını araştırmıyor, bu yüzden kara para aklamak isteyen firmalar için ideal.
 
sabah