Ömür boyu hapis cezasıyla cezaevinde yatan Şemdin Sakık'ın dizüstü bilgisayar kullandığı ve internet sitesi kurduğu ortaya çıktı..
Kuzey Irak'ta 1998 yılında yakalanarak, Türkiye'ye getirilen PKK'nın bir dönem 2 numaralı ismi Şemdin Sakık'a, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde bilgisayar verildiği ortaya çıktı. Dizüstü bilgisiyar izninin ise Adalet Bakanlığı tarafından PKK terör örgütünün iç yüzünü ortaya çıkaracak kitaplar yazması için bir yıl önce verildiği anlaşıldı. Kendisine internet sitesi de kuran Sakık, burada Abdullah Öcalan ve kardeşi Sırrı Sakık'a yazdığı mektuplarla, fotoğraflarına yer veriyor. Sakık, 1984'te Bingöl'de şehit edilen 33 erin ölümünden de sorumlu tutulmuştu.

ÖZEL İZİN VERİLMİŞ
SABAH'a konuşan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve aynı zamanda Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sorumlu Savcı Eyüp Mutlu, Sakık'a terör örgütünün iç yüzünü ortaya çıkaracak kitaplar yazması için Adalet Bakanlığı tarafından özel izinle bilgisayar kullanma hakkı tanındığını açıkladı. Ancak Sakık'ın tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi ikinci müdürü Yaşar Doğu Yıldırım ise bundan haberi olmadığını söyledi. Bu arada Sakık'ın kitaplarını da Adalet Bakanlığı'nın desteğiyle yazmış olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Mutlu, "Herkese özel olarak böyle bir izin verilmesi mümkün değil. Çıkartılan kitapları da takip ederseniz PKK terör örgütünün iç yüzüyle ilgili çok açık, net, çarpıcı beyanları var."

MÜDÜRÜN HABERİ YOK
Sakık'ın internete girme hakkının kesinlikle olmadığını söyleyen Başsavcı Vekili Mutlu, Şemdin Sakık'a sadece kitapları yazması için odasında bilgisayar kullanma hakkı tanındığını söyledi. Diyarbakır E Tipi Cezaevi İkinci Müdürü Yaşar Doğu Yıldırım ise, Sakık'ın tutuklu bulunduğu cezaevinde personelin bile internete girmesinin yasak olduğunu söyledi. Yıldırım, "Öyle bir şey olamaz. Onu araştıracağız" diye konuştu. Bu arada Şemdin Sakık adına bir internet sitesi açıldı. Site yetkilileri, Şemdin Sakık'ın bilgisi dahilinde sitenin yayında olduğunu söyleyerek, Sakık'ın sınırlı zamanlarda ve bir görevli eşliğinde internete girebildiğini ve adına yapılan sayfayı kontrol edebildiğini öne sürdü. Sitede Sakık'ın cezaevinde Türk bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafları da bulunuyor.