Kuşadası'nda turizm sezonu boyunca turistleri rahatsız ederek hanutçuluk yaptıkları tespit edilen 46 işyerinin 150 gün süreyle kapatıldığı açıklandı. Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, turizmin kanayan yarası hanutçuluğa karşı 2007 turizm sezonuyla birlikte etkin bir mücadele başlattıklarını belirterek, 2008 turizm sezonunda ise Kuşadası ve Didim gibi turistik merkezlerdeki hanutçuluğu sıfır noktasına çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
--------------------------------------------------------------------------------
Kuşadası'nda incelemelerde bulunan ve turizmci esnafla görüşmeler yapan Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, turizm sektörünün en çok şikayet ettiği hanutçuluk ve turistlerin rahatsız edilmesi konularında açıklamalarda bulundu. Turistlerin kolundan bacağından çekilerek rahatsız edilmesi ve zorla işyerlerine yönlendirilmesinin turizme büyük zarar verdiğini kaydeden Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, “Aydın Emniyet Müdürü olduğumda hanutçuluk sorunuyla tanıştım. Daha önce görev yaptığım yerlerde böyle bir sorun yoktu. Burada turizmi olumsuz etkileyen bu sorunun en alt seviyeye indirilmesi için Kuşadası kamuoyuna söz vermiştik. Tüm engellemelere rağmen hanutçuluk konusunda büyük mesafeler aldık. 2007 turizm sezonu başında yasaların da verdiği yetkiyle turistleri rahatsız eden hanutçulara karşı etkin bir mücadele başlattık. 2005 yılında Kuşadası'nda 21, 2006 yılında da 13 işyeri fuhuştan kapatılmıştı. 2007 turizm sezonuna kadar hanutçulukla ilgili bir işlem yapılmamış. Bu turizm sezonu başından itibaren özel ekipler oluşturduk. Ayrıca, tüm polis ekiplerine de gördükleri yerde işlem yapmaları konusunda hanutçuluk için yetki verdik. Bu turizm sezonu boyunca turisti rahatsız ettikleri tespit edilen ve hanutçuluk yapan 46 işyerine toplam 150 gün kapatma cezası verdik ve bunu da sezon içerisinde uyguladık” dedi.
Ticaret yerlerini kapatmakla övünmediklerini ancak turisti rahatsız etmenin de karşılıksız kalamayacağını vurgulayan Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, “Bu işlerin düzene girmesi için bazı yerlerin uyarılması, bazı yerlerin de kapatılması lazım. Bizden kimse, turisti rahatsız edenlere taviz vermemizi beklemesin. Ancak, uyarıları dikkate almayan ve kurallara ısrarla uymayanların da canının yanması lazım. Bu sezon gerekeni yaptık. Mücadelemiz sürecek” diye konuştu.