Jandarma Hastanesi"nde 5 doktorun muayene ettiği Demirtaş sağlıklı çıktı. DTP Başkanı mahkemeye çıkana kadar cezaevinde kalacak

ASKERLİĞE ELVERİŞLİ

Hava Kuvvetleri Başsavcılığı"nın, “askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak” suçundan başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş “askerliğe elverişli” çıktı.

Önceki gün Beytepe"de bulunan Jandarma Hastanesi"ne götürülen Demirtaş, sağlık taramasından geçirildi. Kan ve balgam örnekleri alınan ayrıca röntgeni çekilen Demirtaş"ın, 5 ayrı uzman doktor tarafından muayeneden geçirildiği öğrenildi.

DEMİRTAŞ TÜBERKÜLOZ DEĞİL

Tetkiklerin ardından verilen raporda ise, Demirtaş"ın, askerlik yapmasına engel oluşturacak bir rahatsızlığına rastlanmadığı belirtildi. Demirtaş"ın, “tüberküloz” olduğunu ileri sürmesine rağmen, bu hastalığa sahip olanların üç ayda bir yaptırmaları gereken kontrollerin hiçbirini yaptırmadığı, ayrıca hastalığına ilişkin herhangi bir hastaneden geçmişe dönük bir rapor da sunamadığı kaydedildi.

Rapor üzerine askeri mahkeme Demirtaş"ın avukatının tutukluluğa yaptığı itirazı reddetti. Böylece ilk duruşma yapılıncaya kadar Demirtaş"ın tutuklu kalması kesinleşti.