Almanya kökenli Sport+Mark adlı pazarlama şirketi, yaptığı araştırma sonrasında Avrupa'da en popüler olan futbol kulüplerini belirledi.


"Football Top 20" adı altında 16 Avrupa ülkesinde yapılan araştırma ve anket sonrasında, Avrupa'da en çok taraftar ve hayran kitlesine sahip olan 20 futbol kulübünün ismi açıkladı.

Sıralamada İspanya kulüplerinden Barcelona, 44,2 milyon hayranla ilk sıradaki yerini alırken, Real Madrid 41 milyonla ikinci sıraya yerleşti.

Bir çok dünya kulübünü geride bırakarak ilk 20'ye girme başarısını gösteren Galatasaray 9 milyon hayran ve taraftar kitlesiyle 15'inci sıraya yükselirken, Fenerbahçe, 7,3 milyon taraftar ve hayranıyla 17'inci sırada yerini aldı.

AVRUPA'DA EN ÇOK KADIN TARAFTARI OLAN KULÜP GALATASARAY

Sporla ilgili araştırmalarıyla bilinen dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Sport+Markt, Avrupa'da en fazla kadın taraftarı olan futbol kulübünün Galatasaray olduğunu açıkladı. Sport+Markt'ın araştırmasına göre, Türkiye'de futbola ilgi duyan kadın sporseverlerin yüzde 54.2'si Galatasaray'ı destekliyor.

Araştırmaya göre, Avrupa'da futbolun en popüler olduğu ülkelerden İtalya'da kadın futbolseverlerin yüzde 50'si AC Milan'ı destekliyor. AC Milan böylece kadın taraftar sıralamasında Galatasaray'ın ardından ikinci sırada yer alıyor.

Sport+Mark araştırması, Avrupa'da en fazla futbol taraftarının İngiltere'de bulunmasına rağmen, en popüler kulübün Barcelona olduğunu ortaya koydu. Buna göre Barca'ın 44.2 milyon taraftarı bulunurken, onu izleyen Real Madrid 41 milyon taraftara sahip. Üçüncü sırada yer alan İngiliz Manchester United'ın ise 37.6 milyon taraftarı var.

Araştırmaya göre, Avrupa'da en fazla futbol severin bulunduğu İngiltere'de Premier Lig'in toplamda 114.1 milyon taraftarı bulunuyor. Onu ikinci sırada izleyen İspanya'nın Primera Division'unun ise toplam 93.4 milyon taraftarı var.

İtalyan Serie A ise, uzak arayla üçüncü sırada yer alıyor. Buna göre Serie A 60.9 milyon taraftara sahip.

Hürriyet