Başrolünü Halit Ergenç'in oynadığı filmde oyuncunun Atatürk'ü ne kadar beyaz perdeye yansıttığı şimdiden tartışma konusu oldu.

Birol Güven'in Atatürk'ü

Senaryosunu 'Çılgın Türkler' ve 'Diriliş' adlı kitaplarının yazarı Turgut Özakman'ın kaleme aldığı 'Dersimiz Atatürk' filminin çekimleri başladı. Filmin Can Dündar'ın 'Mustafa'sına karşı çekildiği konuşuluyor. 4 saatlik makyajın ardından Atatürk'e benzetilen Halit Ergenç'in oyuncu olarak Atatürk'ü seyirciye ne ölçüde yansıtacağı şimdiden tartışılıyor. Filmin yapımcısı çektiği sitcomlarla seyircinin gönlünde taht kuran Birol Güven ve Serkan Balbal üstlenmiş.Yönetmenliğini ise Hamdi Alkan yapıyor. Başrollerini Halit Ergenç'in yanısıra Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor.

BELGELERLE ANLATILACAK

Halit Ergenç'in Atatürk rolünü canlandırdığı proje, genç nesle Atatürk'ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatmayı amaçlıyor. Filmin anlatıcısı konumunda olan ve filme ismini veren dersin hocasını 'Tarihçi Dede' Çetin Tekindor'un oynayacağı filmin ana omurgasını belgeler ve kanıtlar, ruhunu ve kişiliğini ise masalsı ve büyülü dünyası oluşturacak. Turgut Özakman'ın proje ile ilgili olarak 'Birliğimizi, dirliğimizi, geleceğimizi korumak için büyük küçük, kadın erkek herkese doğru, gerçek Atatürk'ü anlatmak zorundayız. 'Dersimiz: Atatürk' bu büyük ödevin bir adımıdır' ifadelerini kullandı./yeni şafak