Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıkan, ancak Uğur Veli Gülışık tarafından boğularak öldürülen ve dün toprağa verilen çocukları 8 yaşındaki Ahmet Tuna ve 6 yaşındaki Dilruba Tekin'in mezarını ziyaret eden anne Leyla Tekin, "Hanginize ağlayayım, hanginize sarılayım" diye gözyaşı döktü. Torunu 4 aylık Kübra'yı da mezara getiren Leyla Tekin, "Hiç görmediğiniz amcanız ve halanız bakın burada yatıyor" diyerek, kucağına alıp gösterdi.

Yenidoğan mahallesi Timuçin Caddesi Hunat sitesi B blokta oturan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin, 21 Eylül 2009'da, Ramazan Bayramının ikinci günü, arkadaşları 10 yaşındaki Türkan Ay'la birlikte şeker toplamaya gitmiş daha sonra ortadan kaybolmuşlardı. Özel ekip tarafından geçtiğimiz gün gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanarak cezaevine konulan Uğur Veli Gülışık'ın öldürdüğü 3 çocuktan Ahmet Tuna ve Dilruba dün Talas ilçesi Dedeoğlu camiinde kılınan ikindi namazının ardından Halef Hoca mezarlığında toprağa verildi. Bugün öğle saatlerinde çocuklarının mezarına oğlu Ömer, kayınvalidesi Hayriye ile birlikte gelen anne Leyla Tekin, çocuklarının mezar taşına sarılıp, hıçkırarak ağladı. Ahmet ve Dilruba'nın fotoğraflarını mezar taşına koyan ve "Hanginize ağlayayım, hanginize sarılayım. Toprağın altında yatıyorsunuz" dedikten sonra oğlu Ömer'in kucağındaki torunu Kübra'yı alıp, çocuklarının mezarlarını, "Torunum, amcanı ve halanı göremedin. Bak, mezarları burası" diye göstererek ağladı.

Bu sırada, Talas Belediyesince görevlendirilen bir imam da, Tekin kardeşler için dua ederek "Allahın takdiri ilahisi. Kendinizi bu kadar lütfen üzmeyin. Dua edin. Onlara sadece dualar ulaşır. Suçsuz, günahsız, cennete gittiler" diye nasihatta bulundu. Ayakta durmakta güçlük çeken ve iki çocuğunun mezarının ortasına oturup dua eden, gözyaşlarını silen anne Leyla'yı oğlu Ömer ve diğer yakınları sarıldığı mezar taşlarından güçlükle alarak eve götürdü.