Kara Kartallar grubu 3. sırada tamamlayıp UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak istiyor !.. Ancak siyah beyazlılara galibiyet yetmiyor, Beşiktaş Almanya'dan gelecek haberi de bekliyor !.. Kara Kartal, Old Trafford'ta bir kez daha Türk tarihi yazdı ama kendi göbek bağını kendisi kesemeyecek !.. Peki Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi biletini nasıl kapacak?

İHTİMALLER...

CSKA Moskova'nın Wolfsburg'u devirmesiyle Beşiktaş için hesapların zora girdiği B Grubu'nda siyah beyazlı ekibin öncelikli olarak ne olursa olsun son maçında CSKA'yı İnönü'de yenmesi gerekiyor. Ancak CSKA'yı devirince herşey bitmiyor. Kartal, Rus temsilcisini yenmesi halinde Almanya'ya kulak kabartacak ve oradan gelen habere bakacak. Wolfsburg eğer M.United'ı yenemez veya berabere kalamazsa CSKA Moskova, Wolfsburg ve Beşiktaş 7'şer puanda olacak. Bu durumda da genel averaja bakılacak ve temsilcimiz son sırada kalacağı için Avrupa'ya veda edecek.

KARTAL'A HANGİ SKORLAR LAZIM?

Almanya'dan istenen skor gelmesi ve CSKA'nın mağlup edilmesi halinde Beşiktaş için hesaplamalar devam edecek. Rusya'daki ilk maçı 2-1 kaybeden Beşiktaş, eğer İnönü'den 1-0 galip ayrılırsa iki takım arasındaki gol averajı eşitleneceğinden deplasmanda atılan gol sayısına bakılacak. Bu durumda da temsilcimiz tur atlayan taraf olacak. Eğer temsilcimiz, CSKA'yı 2-1 yenerse gol averajı ve deplasmanda atılan gol sayısı eşitleneceğinden genel averaja bakılacak ve durumuda Kara Kartal, Avrupa'ya veda edecek. 3-2, 4-3 gibi gollü ve tek farklı galibiyette ise iki takım arasındaki gol averajı eşitlenecek. Bu durmda ise deplasmanda atılan gol sayısına bakılacağından CSKA Moskova Avrupa biletini kapacak.

Devlerin kritik gecesi

Şampiyonlar Ligi"nde A, C ve D Grubu maçları bu akşam tamamlanacak. Gecenin önemli randevusu A Grubu"nda yaşanacak.Juventus ile Bayern Münih ikinci takım olmak için kozlarını İtalya"da paylaşacak. 8 puanlı Juventus"a, 7 puanlı Alman rakibi karşısında evinde alacağı bir beraberlik yeterli olacak. C Grubu"nda oynanacak Marsilya-Real Madrid ve Zürih-Milan maçları da, grupta ilk iki sırayı alacak takımları belirleyecek olması açısından önem taşıyor./milliyet