İlçe başkanlığına istifa dilekçesini gönderen Akdoğan, çeşitli partilerle görüştüğünü ancak şu an bağımsız olarak kalacağını söyledi.
1999 yılında ANAP"tan Kuşadası Belediye Başkanı seçilen Temmuz-2003 tarihinde AK Parti"ye geçen ve 2004 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti"den 2. dönem belediye başkanı seçilen Fuat Akdoğan, 9,5 yılı aşkın süredir Kuşadası Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu. Son dönemde eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç başta olmak üzere, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle arasında sorun olduğu bilinen Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, saat: 16.00 sıralarında istifa dilekçesini AK Parti Kuşadası ilçe teşkilatına gönderdi. Dilekçesinde yorum yapmayan Akdoğan, “ Gördüğümüz lüzum üzerine partiden istifa ediyorum” dedi.
İstifanın ardından bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AK Parti"den istifa ettiğini belirterek, “AK Parti"den istifa ettim. İstifa nedenim, gördüğüm lüzumdur. İstifanın ardından tüm yöneticileri arayıp bilgilendirdim ve helalleştim. Parti başkanı ve birkaç yönetici ile aramda anlaşmazlık vardı. Orada kalmam, hem kendime hem de partiye zarar verecekti. Bende istifayı en doğru yol olarak gördüm” dedi.
Bu arada, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kesinlikle aday olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “Tabii ki bir çok partiyle görüşüyorum. Ama son kararımı verene kadar bağımsız kalacağım. Seçimlere bağımsız olarak mı gireceğim yoksa bağımsız olarak mı ona önümüzdeki süreçte karar vereceğim” diye konuştu.

AKDOĞAN CHP İLE GÖRÜŞÜYOR!

Ak Parti'den istifa ettiğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın CHP'ye geçip siyaseti devam edeceği öğrenildi.

CHP Kuşadası ilçe teşkilatında sızlanmalara neden olabileceği düşünülen geçişin bazı kararlar netleştikten sonra yapılacağı gelen bilgiler arasında.