Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Ankara'da olacak. Bayramın ilk gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara'da yapılacak kutlamalara katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül'ün, bayramın ikinci ve üçüncü günlerini İstanbul'da geçirmesi bekleniyor.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ramazan Bayramı'nın birinci günü Ankara'da olacak. Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılacak olan Çiçek, öğleden sonra İstanbul'a gidecek.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Ramazan Bayramı için arife günü İstanbul'dan Ankara'ya gelecek. Erdoğan, Bayramın ilk günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlamalara katılacak. Başbakan Erdoğan'ın akşam saatlerinde de İstanbul'a gitmesi bekleniyor.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayramı Somali'de karşılayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Faruk Loğoğlu ile CHP'nin Somali'ye yardımının yerine ulaştırılması, dağıtımı ve Somalililer'in sorunlarının yerinde incelenip değerlendirilmesi için Ramazan Bayramının birinci günü gece 02.00'de İstanbul'dan Nairobi'ye hareket edecek. Dadaab Mülteci Kampı'na gidecek olan Kılıçdaroğlu, kampa ulaştırılacak yardım malzemesini teslim alan yetkililer ve kampta yaşayan Somalililer ile görüşecek. Bayramın ikinci günü gece İstanbul'a dönecek olan Kılıçdaroğlu, üçüncü günde bayramı burada geçirecek.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayramın ikinci günü saat 14.00'de genel merkezde partililerle bayramlaşacak.
 
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, bayramın ikinci günü genel merkezde parti teşkilatı ile bayramlaşacak. Zeybek, bayramın üçüncü gününü İstanbul'da ailesi ile birlikte geçirecek.
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bayramın birinci günü başkanlık divanı üyelerinin tamamı ile birlikte Tacettin Dergahı Sultan Camii'nde bayram namazını kılacak. Destici, namazın ardından BBP kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrinde dua edecek. Destici, bayramın ikinci günü parti genel merkezinde saat 14.00'te partililerle bayramlaşacak. BBP'nin 18 yıllık genel merkezinde, parti binasının yerinin değişmesi nedeniyle son kez bayramlaşma yapılacak.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, bayram sürecince Afyon'da olacak. Kamalak, burada hem dinlenecek hem de il teşkilatının bayramlaşma törenine katılacak.
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker de bayramı İstanbul'da karşılayacak liderlerden. Bayramın birinci gününü İstanbul'da geçirecek olan Türker, ikinci gün ise Ankara'da parti genel merkezinde düzenlenecek bayramlaşma törenine katılacak. Türker, bayramın üçüncü gününü yine İstanbul'da geçirecek.