Nokta dergisinin iki yıl önce yayınladığı “darbe günlükleri” Türkiye gündemini sarsmıştı. Baskına ve soruşturmaya uğrayan dergi kapandı. Örnek, “Günlük bana ait değil, hakarete uğradım” diye Yayın Yönetmeni Alper Görmüş"e dava açtı. Görmüş, beraat etti, günlüklerin kime ait olduğu araştırılmadı.

Günlük yargı önünde

Ergenekon savcıları, Görmüş"ten aldıkları CD"yi polise inceletti ve Örnek"in bilgisayarından çıktığını belirledi. Ayrıca ADD"de aynı günlükler ele geçti. Şimdi bu belgeler, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"nin 2009/268 esas nolu dosyasının ekleri arasında. VATAN, bu günlüğün ilginç bölümlerini derledi.

İşte Çalık Holding'in patronu Ahmet Çalık ile ilgili bölümler:

Çalık Aziz Yıldırım Putin ilişkisini sordu

1 Ağustos 2004

1 Ağustos 2004 tarihli günlükte Örnek, harbiyeli öğrencilerinin mezuniyet törenin ardından helikopterle gittiği Sarıyer"de işadamı Ahmet Çalık ile oğlu Burak Örnek"le birlikte kendisini beklediğini yazıyor. Örnek şöyle devam ediyor: “Sarıyer"de Ahmet Çalık, Burak bekliyordu. Ahmet Çalık Enerji sektöründe olduğu gibi Ruslar müştereken yapılacak olan Samsun-Ceyhan hattı hakkında benim görüşümü almaya gelmişti. Bir diğer sorduğu konuda Aziz Yıldırım"ın gerçekten Putin ile ilişkisinin derecesini öğrenmekti. Konuşmalardan anladığıma göre bu adam ben emekliye ayrılıncaya benim peşimi bırakmayacak ve bana enerji ile ilgili bir nevi danışmanlık yaptıracak. Tabii ben kabul edersem!

BAŞBAKAN İLK BURAK"I SORDU

03 Aralık 2003

Örnek, 3 Aralık 2003"teki günlükte de Başbakan Erdoğan"la bir yemekte biraraya gelerek yanyana oturduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"la görüşmesini şöyle anlatıyor: ” Yemekte BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ile yan yana oturduk. Hemen Burak"ı sordu. Sonra oldukça uzun sohbet ettik.

VATAN"ın notu

Örnek"in iki oğlundan biri olan Burak Örnek, daha sonra Çalık Grubu"nun sahibi olduğu Bursa Gaz"da Yönetim Kurulu Üyesi olarak işe başladı. Çalık Grubu, Gelibolu Belgeseli"ni çeken Özden Örnek"in diğer oğlu Tolga Örnek"e de sporsor olmuştu. Özden Örnek, geçtiğimiz yıl Star TV"den Murat Çelik"e verdiği röportajda şunları söylemişti: “Büyük oğlum Tolga"nın filmlerinin hepsinin başında, o yapıma kimlerin, hangi firmaların sponsor olduğu yazıyor. Bunun gizlisi saklısı yok. Küçük oğlum Burak"ın çalıştığı yer de sır değil. Herkesin bildiği, herkese açık bir bilgi. Burak, Bursa Gaz Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Gaz, Çalık Grubu"nun bir şirketi. İki bilgi de gizli değil. Senelerdir kamuoyunun gözü önünde yaşanıyor. Şimdi bu konuları, bu şekilde gündeme getirip, insanların kafalarını karıştırıp, soru işaretleri oluşturarak kim neyi amaçlıyor bilmiyorum.”