Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, duruşmada sesinin titrediği ve gözlerinin nemlendiği görüldü.

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, duruşmada savunmasını yapmaya başladı. Soruşturmanın iyi niyetli olmadığına vurgu yapan Avcı, "Bana karşı yapılan bir komplodur" dedi. "Emin Arslan'a kefilim, tahkikatı yapanlar hatalı bir şeyler yapmıştır" şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Avcı, "Bu açıklamamdan sonra hedef seçildim. Hayatıma yönelik bir açığımı bulmak için çalışma başlatıldığını duydum" dedi

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya aralarında Hanefi Avcı'nın da bulunduğu 20 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Milletvekilleri Akın Birdal ve Aysel Tuğluk'un da izlediği duruşmada tutuklu sanıklar savunma yaptı. Ancak sıra Hanefi Avcı'ya geldiğinde Birdal'ın salondan çıkması dikkat çekti.

AVCI: DELİLLER MADDİ GERÇEKLERE AYKIRI

Davanın delillerinin 40 klasör olduğunu ancak bunlardan 7'sinin kendisine ait olduğunu belirten Avcı, davayı karmaşıklaştırmak için aynı belgelerin birçok yere konduğunu savundu. İddianamedeki delillerin bir kısmının maddi gerçeklere aykırı olduğunu savunan Avcı, "Bunu da dikkatli baktığınızda görürsünüz. Örneğin, arama kararı sadece evimde geçerliydi. Ama benim eski makamım da dahil olmak üzere birçok yerde bu kararla arama yapılmıştır" dedi.

AVCI: HAYATIM TERÖRLE MÜCADELE İLE GEÇTİ

"Hayatım terörle mücadele ile geçti" diyen Avcı, "Beni tanıyan herkese sorsanız, 'örgütle alakası olacak son insan Hanefi Avcı'dır. Hayatını terörle mücadele ile geçirmiş bir kişi' derler. Avcı, "Sanıklardan Necdet Kılıç'ı ben Mersi'ndeki komiserken tanıdım. Orada liseli bir gençken gözaltına alınmıştı ve ben sorgusunu yapmıştım" diye konuştu. Daha sonra Necdet Kılıç'la dost olduğunu kaydeden Avcı, "Ben milliyetçi sağcıyım, o solcudur. Ama görüşüyorduk. Çünkü ikimizde demokratız. Bu nedenle bu dostluğa özel önem veriyordum" dedi.

AVCI: EMİN ARSLAN'DAN SONRA HEDEF SEÇİLDİM

Duruşmayı izleyen eski Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Arslan'la ilgili uyuşturucu suçundan operasyon olunca, "Ben ona kefilim, tahkikatı yapanlar hatalı bir şeyler yapmıştır" şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Avcı, "Bu açıklamamdan sonra hedef seçildim. Hayatıma yönelik bir açığımı bulmak için çalışma başlatıldığını duydum" dedi.

"Benim şikayetçi olduğum kişi benim hakkımda istihbarat raporu hazırlıyor" diyen Avcı şöyle devam etti:

"Benim örgüt üyeleriyle irtibatlı olduğum yönünde bir rapor hazırladı. Daha sonra savcılık da bu raporu dikkate alıp dinleme kararı veriyor. Soruşturmanın iyi niyetli olmadığına vurgu yapan Avcı, "Bana karşı yapılan bir komplodur. Sadece beni değil, birçok insanı hukuksuz dinliyorlar."

SESİ TİTREDİ, GÖZLERİ NEMLENDİ

Yaklaşık bir saat savunma yapan Avcı, 34 yıllık meslek hayatının devlete hizmet ile geçtiğini söyledi. Susurluk olayının ortaya çıkarılması için verdiği mücadeleden ve yazdığı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabına ilişkin bilgiler veren Avcı'nın, "Bunca mücadelenin sonucu bu muydu?" sözlerinin ardından önce sesinin titrediği ve ardından gözlerinin nemlendiği görüldü. Avcı, daha sonra savunmasını tamamladı kaldığı yerden devam etti.