Sanal âlemde hile yaparak şarkılarının ‘tık’ oranlarını artıran şarkıcıların foyasını ortaya çıkarmak için bir bilişim timi kiralayan Hande Yener, “Klipleri üç günde bilmem kaç milyon tıklanan bazı yeteneklerin sahtekârlıkları ortaya çıkacak” dedi.

HİLEBAZ MESLEKTAŞLARININ PEŞİNDE POPÇU

Hande Yener hafiyeliğe soyundu! Birçok popçu, şarkılarının ve kliplerinin internet sitelerinde tıklanma sayılarıyla gurur duyarken, Yener bu sayıların hileli olduğunu iddia etti. Meslektaşlarının zaman zaman açıkladığı tıklanma sayılarının doğru olmadığını belirten ünlü popçu bu durumun önüne geçmek için kolları sıvadı. Hande Yener, geçtiğimiz günlerde ‘tık’ sayılarını çarpıtan hilebazları yakalamak için bir bilişim timiyle anlaştı.

HANDE’YE BİR RAPOR SUNACAKLAR

Hande Yener’in kiraladığı bilişim timi, tıklanma oranlarının sanal ortamda hangi yöntemlerle artırıldığını, kimlerin hile yaptığını ortaya çıkaracak. Tim elemanları elde ettikleri bilgileri önümüzdeki günlerde bir rapor halinde Yener’e sunacak. Sanal âlemde sahtekârlık yapan popçulara savaş açan Hande Yener, “Klipleri, şarkıları 3 günde bilmem kaç milyon tıklanan ‘bazı yetenekler’in yaptığı sahtekârlıklar artık ortaya çıkacak” diye konuştu.