Şırnak Beytüşşebap"ta, DTP üyesi oldukları belirtilen Necman Ölmez (35) ile Ferhat Ediş (35), başları taşla ezilmiş ve göğüslerine birer kurşun sıkılmış olarak bulundu. DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, cinayetleri provokasyon olarak niteledi. DTP"li Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak ise olaydan “Hançer Timi” adıyla oluşturulan karma bir korucu timinin sorumlu olabileceğini iddia etti.
İddiaya göre, Uludere"nin Andaç köyünde canlı hayvan ticaretiyle uğraşan Ölmez ile Ediş, önceki sabah telefonla arayan bir kişi ile hayvan alımı konusunda görüştü. Hayvan almak için, 40 kilometre uzaklıktaki Beytüşşebap"a bağlı Beşağaç köyüne gideceklerini söyleyen Ölmez ile Ediş"ten bir daha haber alınamadı. Dün akşam Beşağaç köyüne gitmekte olan bir kişi, dereye devrilen çalışır vaziyetteki bir aracı gördü. Çevredeki aramalarda araca 500 metre uzaklıktaki piknik alanında, üzerleri çalılarla kapatılmış iki kişinin cesedi bulundu.
Savcılık incelemesinde, Ölmez ile Ediş"in göğüslerine birer kurşun sıkıldığı ve başlarının taşla ezildiğini saptadı. Bayındır, “Ilımlı süreç provoke edilmeye çalışılıyor. Gençlerimiz dağın eteklerine "PKK" yazmış. Yaylada sabah uyandığımızda, dağda düzen içinde pozisyon alan askerler havaya ateş etti. Gençlerimizi provoke etmeye çalıştı” diye konuştu.
Aynı bölgede iki yıl önce 12 kişinin öldürüldüğünü hatırlatan Budak da şöyle konuştu: “"Hançer Timi" adı verilen karma bir korucu timi oluşturulmuş. Arkadaşlarımızın öldürüldüğü yerin beş kilometre ilerisinde bir tabur, 400 metre ilerisinde ise korucuların nöbet tuttuğu bir kulübe var. Ölmez"in kardeşi ve yeğeninin örgüte katılmış olması, Ediş"in daha önce tehdit edilmesi, cinayetin bu nedenle işlenmiş olabileceği ihtimalini doğuruyor.”
Bu arada, Şırnak Valiliği"nden yapılan açıklamada, “Olayın hayvan alım-satımı ve buna bağlı maddi menfaat temini amacıyla işlenmiş olabileceği değerlendirilmekte olup, savcılıkça soruşturmaya devam edilmektedir” denildi.



DTP lideri: Derin devlet iş başında
DTP lideri Ahmet Türk, Beytüşşebap"ta iki partilinin öldürülmesinin provokasyon olduğunu öne sürdü. Türk, “Derin devlet iş başında. Süreci baltalamaya yönelik bu cinayet, derin devletin devrede olduğunu gösteriyor. Barış sürecinin yoğunlaştığı bugünlerde bunu istemeyenlerin, engellemeye yönelik eylem içerisinde olacağını söylüyordum. Amacımız, bu provokasyonlara rağmen barıştan yana ısrarcı olmaktır” dedi.

Milliyet