Konya"nın meşhur etli ekmeğine rakip çıktı. Konya'da bir restoran sahibi hamsili pide yapmaya başladı. Vatandaşlar hamsili pideye şimdiden ciddi rağbet gösteriyor.

Konya denilince akla ilk olarak Hz. Mevlana, ardından etli ekmek gelir. Konya"da her ailenin hafta da en az iki kez yediği etli ekmeğin artık yeni bir rakibi var. Hem de Karadeniz"den. Konya"nın damak tadının tanıtımında büyük rolü olan ve marka tescili yapılan etli ekmeğin saltanatı şu günlerde sallanmaya başladı. Etli ekmeğe rakip olarak yapılan hamsili pide büyük ilgi görüyor.     

Yaklaşık bir aydır Konyalıların beğenisine sunulan hamsili pidenin yapıldığı restoranın sahibi Oktay Ay, ciddi talep gördüklerini söyledi. Kendilerinin de bu kadar talep karşısında şaşırdığını ifade eden Ay, her geçen gün ilginin arttığını belirtti. Oktay Ay “Hamsinin bugüne kadar turşusundan tatlısına varıncaya kadar birçok gıdası yapıldı. Biz hamsili pideyi yaklaşık 1 aydır yapıyoruz. 1 ay içinde büyük ilgi gördü. Yapımı etli ekmekle aynı. Sadece içine et yerine zırhlanmış hamsi koyuyoruz. Yiyenlerin büyük beğenisini kazandı.” dedi.

Konyalıların yanı sıra şehir dışından da hamsili pideyi duyanların tatmak için Konya"ya geldiğini ifade eden Ay, “İnternet aracılığı ile yaptığımız tanıtımları gören birçok insan şehir dışından Konya'ya geliyor. Antalya, Ankara, Eskişehir gibi illerden gelen müşterilerimiz var. Gezi için Konya"ya gelen Artvinli bir grup hamsili pideyi duymuş. Onları ağırlıyoruz. Önce önyargılı olan Karadenizli vatandaşlarımız tattıktan sonra bize teşekkür ederek ayrılıyor.” şeklinde konuştu.

Hamsili pideyi etli ekmek gibi istedikleri uzunlukta yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ay “Karadeniz mutfağının birçok lezzetini Konya mutfağına uyarlayacağız.” ifadelerine kullandı.

CİHAN