İşte gençlere göre en etkili iş bulma yöntemi:

Genceartı 'İstihdamda fırsat eşitliği yaratma' projesi kapsamında düzenlenen 'Genç İşsizliği' temalı kısa film yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan ödül töreninde konuşan projenin yöneticisi, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, proje kapsamında web sayfasında düzenlenen anket sonuçları hakkında da bilgi verdi. Gençlere yöneltilen 'Ne zamandan beri iş arıyorsunuz?' sorusuna, 474 kişiden 137'sinin 'Artık aramıyorum' cevabını verdiğini belirten Nazlıaka, 'Sizce Türkiye'de en etkili iş bulma yöntemi hangisidir?' sorusunu da oy kullanan 557 gencin 473'ünün 'Tanıdık' şeklinde yanıtladığını ifade etti.



BEŞ YIL BOYUNCA İŞSİZ GEZDİM

Nazlıaka, 934 gencin yanıt verdiği 'Bulunduğunuz şehirde iş fırsatları bulabiliyor musunuz?' sorusuna ise 813 kişinin 'Hayır' seçeneğini işaretlediğini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da gençliğinde 5 yıl boyunca işsiz bir öğretmen adayı olarak gezdiğini, işsizlik psikolojisini iyi bildiğini söyledi. Gençlere siyasetle mutlaka meşgul olmalarını öneren Altay, 'Cumhuriyeti 100. yılda Türk gençliğine teslim etmek istiyoruz' diye konuştu.

Gençlerle siyaseti konuşacak

CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençlik ve siyaset' konulu sempozyum yarın Ankara'da başlıyor. Açılışını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı sempozyumda, 'Türkiye'de Gençlik Hareketinin Siyasal Tarihi', 'Bugünün Gençlik Politikaları ve Siyasette Gençlik' ve 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde Gençlik ve Gelenek' konuları masaya yatırılacak.