Alınan bilgiye göre, polise başvuran Sultan K, kandırılarak fuhşa sürüklendiğini iddia etti.

2 ay önce eşinden boşandığını, 5 aylık hamile olduğunu belirlenen Sultan K. (29), boşanmanın ardından 3 çocuğunu çocuk yuvasına bıraktığını, tek başına yaşamını sürdürmeye çalıştığını söyledi.

3 hafta önce kendisine tahsis edilen yardımı almak için gittiği bir resmi kurumda, kendisi gibi yardım almaya gelen Hicran T. (26) ile tanıştığını, Hicran T"nin durumunu öğrenmesinin ardından kendisini kayınbiraderi ile evlendirmek istediğini söylediğini anlattı. Hicran T"nin kayınbiraderiyle tanışmak amacıyla evlerine gittiğini belirten Sultan K, burada Hicran T"nin eşi Yalçın T. (31) ve kardeşi Turgay T. (35) ile rızası dışında birlikte olduğunu, daha sonra da "para karşılığı fuhuş yapmak üzere çeşitli erkeklere satıldığını" öne sürdü. Sultan K, ailenin kendisinin bulunduğu zor durumu istismar ettiğini, aynı zamanda üzerindeki parayı alarak kendisini sokağa attıklarını öne sürdü.

Olayı soruşturan polis ekipleri, Hicran T, eşi Yalçın T. ve kardeşi Turgay T"yi gözaltına alındı. "Hamile kadını evlilik vaadiyle kandırmak, para karşılığı fuhuş yaptırmak, fuhşa aracılık etmek ve yer temin etmek" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

Sultan K. ise geçici süreliğine Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce koruma altına alındı./milliyet