25 yaşındaki E.D. ile imam nikahıyla yaşayan ve nüfus kaydında 11 yaşında olan Z.Ç.'nin 8 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Z.Ç. hastaneye kaldırıldı. Ancak, doktorların hastaneye yatması teklifi imam nikahlı eşi tarafından kabul edilmeyince evine gönderildi. Hastanenin küçük kız için bir bildirimde bulunmaması dikkat çekti. Olayın basına yansımasının ardından savcılık soruşturma başlatırken hastaneye destek Bolu Vailisi İbrahim Özcimen'den geldi.
Soruşturma açan Mudurnu Savcısı bu davanın sonucunu beklerken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen de hastaneden verilen raporda Z.Ç.’nin kemik yaşının 11’den çok daha büyük olduğunu söyledi.


‘Rızai bir evlenme’
Özçimen, bir sosyal hizmet uzmanını Z.Ç.’ye gönderip onunla ilgilendiklerini belirterek, “Bugün de Sosyal Hizmetler Müdürüm o aileye ziyarete gidecek. Herhangi bir cebir, şiddet yok. Rızai bir evlenme. Anne baba rızasıyla evlenebilecek yani o mahkeme kararı çıkarsa, o yaş tahsis edilmiş olacak, ondan sonra da bir mani kalmamış olacak. Sayın bakanımızın ve valiliğimizin ilgisi devam edecek, devam ediyor” diye konuştu.

‘Kesinlikle çok büyük’

Z.Ç.’ye verilen raporda kemik yaşının kaç olduğuna ilişkin soruya da Vali Özçimen, “Hekim raporunun hâkim raporuna dönüşmesi gerekiyor. Hâkim karar vermeden benim açıklamam belki soruşturma evrakını açıklama anlamına gelir. Ama kesinlikle çok daha büyük” yanıtını verdi.