“Küçükçekmece Söyleşiyor” keyifli programlarıyla iki yıldır birçok sanatçıyı öğrencilerle bir araya getiren Özgür Özgülgün, yeni kültür ve sanat sezonunda ünlü komedyen Hamdi Alkan’ı konuk etti. Alkan, esprileriyle öğrencileri kırdı geçirdi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Küçükçekmece Söyleşiyor” söyleşisine, Türk komedi dünyasının en başarılı karakterlerinden ‘Gazman’ın yaratıcısı, son dönemin ise başarılı film ve dizi yönetmeni Hamdi Alkan konuk oldu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan söyleşide Hamdi Alkan’ı çok sayıda öğrenci dinledi. Alkan, yıllarını verdiği oyunculuktaki tecrübelerini ve yeni projeleriyle ilgili pek çok ayrıntıyı öğrencilerle paylaştı. Özgür Özgülgün’ün moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, ünlü komedyen samimi sohbeti ve hiç durmayan esprileriyle öğrencilere keyifli bir 1 saat yaşattı.

ASLINDA MESLEĞİM ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Konuşmasına öğrencilik yıllarını anlatarak başlayan Hamdi Alkan, çok başarılı bir ilköğretim ve lise dönemi geçirdiğini anlattı. İlkokul beşinci sınıftan itibaren tiyatro yapmaya başladığını ifade eden Alkan, o dönem kendisini yönlendiren birisi olmadığı için üniversite bölümü olarak elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü seçtiğini belirtti. “Elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünü 12 yılda bitirdim. Mesleğim aslında mühendislik ama sadece diplomam var” diyen Alkan, tiyatroya ise büyük bir aşkla bağlandığını söyledi.

OYUNCUDAN ÇOK SENARİSTE İHTİYAÇ VAR

Uzun yıllar televizyon programlarında binden fazla karakter canlandırdıktan sonra kamera arkasına geçtiğini dile getiren Alkan, farklı projeler üzerinde çalıştığını ve yeni yüzler aradığını dile getirdi. ‘Arka Sıradakiler’, ‘Dersimiz Atatürk’, ‘Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım’ ve ‘En İyi Arkadaşım’ beğenilen işlere imza atan Alkan piyasada oyuncudan çok senariste ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Öğrencilere senaryo yazmalarını tavsiye eden Alkan, “Oyunculukta çok büyük bir rekabet var. Bence Türkiye’de oyuncudan çok senariste ihtiyaç var. Bu senaryo yazma işini de her an her yerde yapabilirsiniz. Aklında güzel bir hikaye olan, kafası çalışan biri, mutlak suretle bir gün güzel bir iş çıkarır” diye konuştu.

BU PİYASADA REDDEDİLMEYİ ÖĞRENECEKSİN

Öğrencilerin oyunculuk hakkındaki sorularını da yanıtlayan Alkan, “Oyunculuk çok yıpratıcı ve zor bir iştir. Bu işin yüzde onu yetenek, yüzde doksanı çalışmaktır. Bu nedenle oyunculuğun bedeli ağırdır. Oyunculuk, çilesi çok uzun, mücadelelerle dolu bir yoldur. Ben konservatuara gitmedim ancak herhalde okumadığım tiyatro kitabı kalmamıştır. Hocalara gittim, kendimi yetiştirdim. Çalışacaksın, inanacaksın, sabredeceksin ve reddedilmeyi öğreneceksin. Piyasada tutunmak çok zordur. Popülarite çok tehlikeli bir şeydir. Hemen unutulursunuz. Bu nedenle oyunculuk kararını vermek çok önemlidir” dedi.

ATA İLE KUZEY YARIMKÜRE-GÜNEY YARIMKÜREYİ OYNAYACAĞIZ

Gençler için ‘Kod Adı Aşk Defteri’ ve ‘Kayıp Balık Nilüfer’ adlı iki dizi projesi üzerinde çalıştığını, bu yapımların yakında hayata geçeceğini belirten Alkan, konuşmasında gündemdeki popüler diziler hakkındaki düşüncelerine de değindi. ‘Kuzey Güney’ adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ’un kilo verip başarılı bir oyunculuk sergilediğini ifade eden Alkan, “Kıvanç çabalıyor ancak dizi çok parlak bir yapım değil” sözleriyle diziyi beğenmediğini dile getirdi. Ardından bir de espri yapan Alkan, “Kıvanç bana kızıyor ama biz de yakında Ata Demirer ile birlikte ‘Kuzey Yarımküre Güney Yarımküre’ diye bir dizi çekeceğiz” diyerek öğrencileri güldürdü.

Söyleşinin sonunda öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Alkan, gençlerle birlikte poz verdi.