Alçak koltuk krizinin mimarı Ayalon, bunun hatırlatılması üzerine, sandalyesini alçaltarak daha aşağıda oturdu. Ayalon'un açıklamalarının satır başları özetle şöyle:
 
ÖZÜR DİLEDİM: Alçak koltuk, Büyükelçi Çelikkol'a yaptığım şakaydı. İnanın önceden planlanmış bir şey değildi. Televizyonların önünde yaşananınca krize dönüştü. Sadece görüntü almayı kararlaştırmıştık. Aramızda şakalaşıyorduk. Yayınlandığında Büyükelçi'ye mektup yazıp özür iledim. Onu küçük düşürme niyetinde olmadığını anlattım. Geride kaldı.
 
ALTIN FIRSAT: Değişen dünyada bizi ilgilendiren İki trend var, ekonomik ve siyasi. Ekonomik alanda küreselleşme Türkiye ve İsrail'e yarıyor.
 
FİLİSTİN SORUNU: Türkiye ve İsrail ilişkilerinin bozulmasının nedeni Filistin sorunu ve Hamas gibi dış etkenler. Neden ilişkilerimizi 3. bir tarafa endeksleyelim?
 
SEÇİM BİTTİ: Türkiye'deki seçimlerin ardından Başbakanımız, Sayın Erdoğan'a çok güzel bir tebrik mektubu gönderdi. Kendisiyle birlikte çalışmak için sabırsızlandığını iletti. Şimdi, cesur kararlar almak için siyasi liderlik zamanı.
 
'TÜRKİYE ER ŞALİT İÇİN DEVREYE GİRSİN'
 
İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor da gazetecileri kabulünde şöyle konuştu: 'Türkiye kaçırılan askerimiz Gilad Şalit için bir şey yapacaksa hemen yapsın. Hamas'a, Gilad'ın kimseyle görüştürülmemesinin insanlık suçu olduğunu söylesin. Bunu Türkiye yaparsa memnun oluruz. Biz Türkiye'ye, Hamas'la bunun için görüş diyemeyiz ama görüşürse ilk bunu söylemeli.'
 
akşam