Bu sabah İstanbul'da bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi eleştirirken, "Terör örgütü tarafından kaçırıldığı söylenen milletvekili arkadaşımız 'Teröristler kaçırmıştır' diyememiştir. 'Arkadaşlar, çocuklar' ifadelerini kullanmışlardır. Bunların üzerinde milletçe düşünmemiz gerekiyor. Biz boşuna 'BDP ile CHP aynıdır' demiyoruz. Bunlar aynıdır" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamalarına yanıt veren CHP'li Koç, şunları söyledi:

"'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' sözü, Başbakan'ın tüm acizliğini ve basiretsizliğini ortaya koymaktadır. 2002'den beri terörle mücadele edeceğim diyerek, gizli kapaklı süreçlerin içine önce AKP'yi sonra da devleti sokan kendisidir. Habur'un planlayıcısı Oslo'nun mimarı ve tezgahtarı bizzat kendisidir. Habur olayları sırasında 'Güzel şeyler oluyor, ne güzel kucaklaşıyoruz işte', diyen yine kendisi ve AKP yetkilileridir. Başbakan o günlerde sanki dün yaşananları görüp tarif etmiş."

 "PKK'NIN GİZLİ KOALİSYON ORTAĞI AKP'DİR"
Terörün ve PKKnın cesaretlendirilmesinde, sırtının sıvazlanmasında ve bugün yaşananlarda temel sorumlunun Başbakan Erdoğan olduğunu savunan Koç, CHP'nin Başbakan'ı adım adım izlediğini ifade etti. Koç, "CHP Başbakan'ı millet adına da izlemeye devam edecektir. Terörle pazarlık yaparak akıl hocalarının tarifi ile bu mücadelede ülkemizin her yerini eylem alanı haline getirmelerinin, siyasi sorumluluğu kendisindedir. Özet olarak PKK'nın gizli koalisyon ortağı, uyguladığı politikalarla AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu gerçekleri çarpıtarak sorumluluklarından kaçması mümkün değildir" diye konuştu.