Kurtlar Vadisi adlı dizide ""Halo Dayı"" karekteri ile tanınan sanatçı Sönmez Atasoy"un, ""Balta ile öldürüldüğü"" sahne, ""Şiddet kullanımını özendirici nitelikte"" bulundu. RTÜK bu nedenle Show TV"den savunma istenmesini ve savunmaya göre, 250-500 bin lira arasında bir ceza verilmesini benimsedi.

GAZETEPORT"un edindiği bilgiye göre, RTÜK"ün son toplantısında Kurtlar Vadisi-Pusu adlı dizideki ""Şiddet görüntüleri"" ele alındı. Kurul üyeleri, şiddet sahneleri nedeniyle Show TV"ye ceza verilmesi yönünde oy kullandılar. Üyelerden Hülya Alp ve Mehmet Dadak ise karara karşı çıktılar.
Hülya Alp, karşı oy yazısı da yazdı ve "" Bu dizi format olarak gerilim ve aksiyon türündedir. Biz istemesek de içinde şiddet ögesi taşıyan gerilim-aksiyon dramalar, dünyada da, bizde de var olmaya devam edecektir. Önemli olan, Türk TV"lerinde farklı türde ve kaliteli dramalar yayınlayarak, şiddeti baskın öge olarak yansıtan bir yayıncılık anlayışından uzak durmaktır"" dedi.

Kurtlar Vadisi"nde, sanatçı Sönmez Atasoy"un canlandırdığı ""Halo Dayı"" olarak bilinen Halil İbrahim Kapar, diziden trajik bir sonla ayrılmıştı. Dizide uyuşturucu kaçakçısı bir mahkumu canlandıran ""Halo Dayı"" balta ile kesilerek öldürülmüştü.