Antalya Emniyeti Asayiş Şube Ahlak Bürosu ekiplerinin geçen pazar günü kentin Konyaaltı semtinde bir pansiyona yaptığı baskında, fuhuşta yakalanan Türk kadın G.T., gözaltına alındı. Sanayi Mahallesi'ndeki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen G.T., işlemlerin tamamlanıp ertesi gün adliyeye sevk edilmek üzere 4 katlı binanın zemin katında bulunan Gözaltı Bürosu'nda nezarethaneye konuldu.

Aynı akşam burada nöbetçi olan 7 polisten İ.T. ve M.A., nezarethaneye girerek fuhuşta yakalanan kadına para teklif edip cinsel ilişkiye girdi. Polisler ayrıca kadınla üçlü grup seks yapmaktan da çekinmedi. Nezarethanedeki kameraların sadece binadan izlendiğini, pazar günü de müdürün olmadığını ve kimsenin görmediğini düşünerek rahat hareket eden polislerin grup seksi, kameralar MOBESE sistemine bağlı olduğu için Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nde saniye saniye izlenip kaydedildi.

Merkezde görevli polislerin durumu hemen amirlerine bildirmeleri üzerine Nöbetçi Emniyet Müdürü nezarethaneye baskın yaptı. Müdür, polisler İ.T. ve M.A. ile kimliği açıklanmayan kadını grup seks yaparken suçüstü yakaladı. Nezarethanede grup seks olayıyla ilgili soruşturma açılırken, polis memurları İ.T. ve M.A. açığa alındı.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Polis memurları İ.T. ve M.A.'nın kendisini nezarethanede taciz ettiğiyle ilgili açılan idari soruşturma kapsamında ifade veren G.T., kimsenin kendisini taciz etmediğini söyledi. G.T. ifadesinde şunları kaydetti:
"Ben kimseden şikayetçi değilim. Onların haline acıdım, polislerin çalışma şartlarına çok üzülüyorum. Gece- gündüz çalışıyorlar. İsteyerek birlikte oldum, her ikisiyle de. Şikayetçi değilim. Ne var ki bunda? Beni taciz etmediler ki. Hallerine üzüldüm, onlarla beraber oldum."

FUHUŞTAN DEFALARCA GÖZALTI

En son 22 Ocak 2008 tarihinde yine bir fuhuş baskını sonucu Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan G.T.'nin, Gaziantep ve Antalya'da da fuhuş yaptığı gerekçesiyle defalarca gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Gaziantep'te 2004- 2006 yılları arasında hakkında 4 kez fuhuştan işlem yapılan, sabıkasında bir kez de uyuşturucu kullanmaktan suçu bulunan G.T., 2006'da bir ulusal televizyondaki röportajında (Flash TV) küçük yaştaki kızların zorla fuhuş yaptırıldığı iddiasının olduğu röportajıyla gündeme gelmişti.

İddiaya göre, G.T.'nin kadın taciri olduğu ileri sürülen dostu Ahmet A. ile arasının açılması nedeniyle bu kişiyi söz konusu televizyonun İstanbul merkezine "Otoparkta küçük yaştaki kızlara fuhuş yaptırıyor" şikayetinde bulunmuş, televizyon kameramanlarının çektiği gizli kamera görüntülerindeki kızların G.T.'nin arkadaşları olduğu ortaya çıkmıştı.
DHA