Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası"nın 25 yıldır içinde bulunduğu rant çemberinden çıkması için mücadele verdiklerini ve ancak bunun karşılığında inanılmaz iftiralarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Düzenlediği mahalle toplantıları kapsamında halk ile bir araya gelen Başkan Altungün, hiçbir zaman rant mekanizmasının parçası olmayacağını iddia etti. Ahlakıyla belediye başkanlığı yapmak istediğini belirten Altungün, “Bu kentin kanını emmek isteyenlerin akıl almaz iftiraları kanıma dokunuyor. “Sana oy verdik, destek verdik diyen bazı çevreler benden ahlaksız isteklerde bulunuyor” dedi.
Başkan Esat Altungün, parti ayırt etmeden tüm Kuşadalılara aynı ilgiliyi göstermeye gayret ettiklerini belirterek, Kuşadası Belediyesi"nin son 20-25 yıllık zaman dilimi içerisinde olmadığı hiç olmadığı kadar mesai harcadığını söyledi. İktidar oldukları günden beri gerçekleştirdikleri icraatların çok net olduğunu vurgulayan Altungün, “Seçim öncesi size yalan söylemeyeceğimizi ifade ettik. Geçtiğimiz seçim sürecinde bu şehrin kanını emenlere karşı verdiğimiz mücadelede sizler bize destek verdiniz. Kuşadası gibi bir yerde ranta rağmen, pazarlıklara rağmen, paraya rağmen, birilerinin milyon dolarlıklarına rağmen bir işçi evladını bu şehirde belediye başkanı yaptınız. Sizler yaptınız. Bu yüzden ne o gün yalan söyledik, ne bugün söyleyeceğiz, ne de yarın söyeleyeceğiz. Biz adam gibi siyaset yapmak istiyoruz. Rantın yoğun olduğu bir yerin hırsızlık yapmadan yönetilebileceğinin örneği olmak istiyoruz. Biz bir şehirde yönetenlerin bireysel çıkarlarının değil, sokaktaki vatandaşın çıkarlarının birinci sırada olabileceğini göstermek istiyoruz. Ve bunu uygulamalarla göstermek istiyoruz. 20- 25 yıllık alışkanlıkları değiştirmek, yok etmek, bu beklentilerin önüne set vurmak kolay şeyler değil. Bunları sizler de takdir ediyorsunuz. Biz ciddi boyutta direnç gösteriyoruz. Bu konuda çok samimiyiz. Biz bu şehri adam gibi yönetmek istiyoruz” diye konuştu.
Ranta dayalı isteklerin rahatsızlık verici boyutlara ulaştığının altını çizen Altungün, şöyle konuştu: “Yol, kaldırım, peyzaj isteyin, başka şeyler isteyin başımın üstünde yeriniz var. Ama kişisel çıkarlara ilişkin talepler kanıma dokunuyor. Ben sana oy attım, şunu vermek zorundasın talepleri kanıma dokunuyor. Bugün samimi bir itirafta bulunuyorum. Ben belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Birilerinin zengin olmasının mekanizması olmak istemiyorum. Çok net söylüyorum. Ben o mekanizmanın parçası olmayacağım. Ahlakımla, inancımla, ideolojime bağlı olarak belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Bana ve benim anlayışıma sahip çıktığınız sürece ben buradayım. Sizler bana sahip çıktığınız sürece ben bu kentin yollarını, plajlarını, kaldırımlarını peşkeş çektirtmem. Kuşadası gibi milyon dolarların döndüğü bir yerde belediye başkanlığı yapmaya çalışıyorum. Bunları niye ifade ediyorum. Demek ki bardak dolmuş. Demek ki bir şeyler bana dokunmaya başladı. Ve sizlerin samimiyetine istinaden bunları ifade ediyorum. 29 Mart seçimlerinde kendilerine karşı sonuç aldığımız insanların ne kadar rezilce ve ahlaksızca bize karşı tavır içerisine girdiklerini biliyorum. 29 Mart"ta bize destek verenler bu şehrin geleceğini, kanını emenlere emanet etmeyecek. Bir başka gerçek daha var. Kuşadası"nın alışkanlıklarının değişmesini istemeyen gruplar var. Tezgahla sonuç alamaya çalışanlar var. Perde arkasında plan yapıp, ispiyon yapanlar var. Ben mücadeleyi severim. Bugünlere mücadele ile geldik. Bu şehrin kanını emmek isteyenlere karşı mücadelemiz sürecek. Bakış çerçevem budur. Bireysel çıkarım yoktur. Benim bir iddiam var. Bu şehir yolsuzluk yapılmadan, hırsızlık yapılmadan yönetilir. Biz bunu tescillemek istiyoruz. Bunu el birliği ile başaracağız. Sizlerle ilgili her konunun takipçisiyiz”
“İSPİYONCULAR VAR”
İktidarlarının ilk 9 ayında 2 kalemde 2 milyon lira tasarruf sağladıklarını kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, sözlerine şöyle devam etti: “Bazı arkadaşlar bizlerle ilgili yolsuzluk, hırsızlık iddialarında bulunuyorlar. Bazıları yakınlarımızda bulunuyor. Bu şehrin rantını biz sadece halkımıza vereceğiz. Biz bine yakın öğrenciye burs verdik. Bizim burs verdiğimiz çocuklar lise imtihanlarında ilk dörde girdi. Biz bundan onur duyuyoruz. Parayı bu şehrin çocuklarına harcayınca onurla yürüyemez miyiz? Bizim siyaset tarzımız bu. Bu kişilerin adını soyadını sizin önünüze çok yakın zaman içerisinde çok net olarak koyacağım. Kim üçkağıttaysa, kim rantçıysa onu size söyleyeceğim. Bu şehrin hiçbir noktasını hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Biz birilerine bu şehri peşkeş çekmiyoruz. Esat"ta sonuna kadar direnç var. Bizler konuşabilmeliyiz, sorunlarımızı anlatabilmeliyiz. Biz hiçbir zaman düşüncemiz doğrudur demeyiz. Bizler ne yapacağımızı sizlere anlatarak iktidar olduk. Sizler de dinleyerek karar verdiniz. Partiye, ambleme, hedefe, kimliğe, karaktere bakıp güvendiniz. Sizlerin dediğini dinleyelim tartalım istediklerinizi yapalım”