Halk Bankası 70. yıl etkinliklerine eğitime destek projesi ile başladı. Kuruluş yıldönümü etkinliklerinde ilk sırayı eğitime destek projelerine veren Halkbank, bu konudaki çalışmalarını Bingöl, Amasya, Trabzon ve Artvin"de ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrencilere yönelik kitap bağışı projesi ile hayata geçirdi. 235 bini ilköğretim, 43 bini ortaöğretime yönelik olan yaklaşık 280 bin kitap, Milli Eğitim Bakanlığı"nın belirlediği “100 Temel Eser” arasından belirlendi.

Gelecek nesillere bırakılacak en güzel mirasın kitap olduğunu vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halkbank"ın bu toplumun bankası olarak her zaman sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini vurguladı. Aydın şöyle devam etti: “Ülkemizin eğitimli nesillere ve eğitim kurumlarının varlığına, bu kurumların da bizlerin desteğine ihtiyaçları var. Biz de Halkbank olarak sağladığımız imkânlarla öğrencilerimize okul zamanlarında olduğu gibi, okul dışı zamanlarında da yararlanmaları amacıyla kitap armağan etmeyi, onların kültür hazinelerini zenginleştiren kütüphanelerine katkıda bulunmayı uygun bulduk. Dileriz ki imkânsızlıklar içerisinde yetişen çocuklarımız hepimizi geride bırakarak ülkemiz için çok daha güzel işlere imza atsınlar.”

Halkbank 70. yıl etkinlikleri kapsamında, kitap dağıtımına 19 Ekim 2007 tarihinde Bingöl"de başladı. Kitaplar, Halkbank, Bingöl Valiliği işbirliği ile düzenlenen törenle öğrencilere teslim edildi.