Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sunmak amacıyla kalkınma ajanslarıyla işbirliğine giden ilk banka olan Halkbank, İstanbul Kalkınma Ajansı ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde Ajansın KOBİ Mali Destek Programı'na başvuran ve mali destekten yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine nakit akışını gerçekleştirecek. Banka ayrıca işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi kullanma fırsatı da sunacak.

Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliği kapsamında on sekizinci protokolü İstanbul Kalkınma Ajansı ile yaptı. Protokol çerçevesinde, mali destekten yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ'lere kalkınma ajansı tarafından aktarılacak fonların nakit akışı Halkbank kanalıyla gerçekleştirilecek. Banka, projeleri için ajanstan gerekli finansal kaynağı elde eden işletmelere Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi de kullandırabilecek. Düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel şunları dile getirdi:

"Bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Halkbank olarak, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kurduğu ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin her köşesinde küçük esnaf ve sanatkarlar ile küçük ve orta boy işletmelerin yanında olan, finansal sorunlarını aşmada onlara yardımcı olan Halkbank, kurulduğu günden bu yana üstlendiği bu görevi bugün de aynı kararlılık ve istekle devam ettiriyor. Banka olarak, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de bu görevin doğal bir parçası olarak görüyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Çukurova, İzmir, Güney Ege, Batı Karadeniz, Karacadağ, Orta Anadolu, Orta Karadeniz, Trakya, Mevlana, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Fırat, Batı Akdeniz, Bursa, Güney Marmara, Serhat ve Kuzey Anadolu kalkınma ajanslarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri zincirine bugün İstanbul Kalkınma Ajansı'nı eklemekten mutluluk duyuyoruz."

Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğine 2012'de de devam ediyor.