Halkbank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, konut kredisi aylık faiz oranını, 36 ay vadede yüzde 1,20'den yüzde 0,95'e; 37–60 ay arası vadede yüzde 1,25'den yüzde 0,99'a; 61–120 ay arası vadede yüzde 1,29'dan yüzde 1,07'ye indirdiği ifade edildi.

Halkbank'ın kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanlara özel Bordro 24 Transfer Konut Kredisi ürününün aylık faiz oranının ise 144 ay vade için yüzde 1,34'den yüzde 1,08'e düştüğü vurgulandı.

Faiz indirimini değerlendiren Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, şunları kaydetti:

''Merkez Bankası'nın izlemekte olduğu ve yakın gelecekte de izlemeye devam etmesini beklediğimiz para politikası, tüketici güven endeksinin dalgalı da olsa artma eğiliminde olması, olumlu enflasyon beklentisi ve faizlerin genel seviyesi, kredi faiz oranlarını daha aşağıda belirlemeye imkan sunuyor. Özellikle bu seviyeleri global kredi genişlemesinin olduğu dönem ile karşılaştırdığımızda, şu dönem farklı makro ekonomik bir çerçeveye sahip olsa da, bu faiz seviyelerinin konut kredilerinde bir hareketlenme yaratması beklenmelidir. Konut kredi faizlerinin daha da düşmesi beklentisine girmeden, özellikle ilk kez konut sahibi olacak bireylere, konut edinme planlarını daha fazla ertelememelerini öneriyoruz. Zira gecikildiğinde, artan talep ile birlikte yükselmesi muhtemel konut fiyatları nedeniyle faiz düşüşü ile elde edilen avantaj, kaybedilebilir.''

Bankanın, maaşını banka aracılığıyla alan emeklilere yönelik ''Gülen Emekli Kredisi'' ürününde de faiz indirimine gittiği bildirilen açıklamada, söz konusu kredinin aylık faiz oranının 48 ay vadede yüzde 1,48'den yüzde 1,37'ye çekildiği duyuruldu.

Kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanların kullanabildiği ''Bordro 24 Transfer Tüketici Kredisi'' aylık faiz oranının ise 48 ay vade için komisyonsuz ve ücretsiz yüzde 1,39 olarak belirlendiği belirtildi. / haber 7