Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, hekimlerin tam gün çalışmasıyla ilgili yasayı desteklediklerini belirterek, sağlık hizmeti için halkın yüksek ücretler ödemesinin sosyal devlet düzeniyle bağdaşmayacağını söyledi.
Sağlık-Sen'in Aydın'ın Didim ilçesinde gerçekleştirdiği Bölge Eğitim Toplantısı'nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, hekimlerin tam gün çalışmasına halkın büyük oranda destek verdiğini kaydetti. Sağlık-Sen'in Tam Gün Yasası ile ilgili Türkiye'nin 7 bölgesinde düzenlediği anket sonuçlarına değinen Kaçar, ankete katılan vatandaşların yüzde 96'sının hastaneye gittiklerinde hekimler tarafından özel muayenehanelere yönlendirilmekten rahatsızlık duyduklarını ifade ettiklerini söyledi.
Sağlık-Sen'in sosyal tarafları 'tam gün' konusunda düzenlediği bir panelde bir araya getirdiğini belirten Kaçar, Sağlık Bakanlığı verilerine göre hekimlerin yüzde 74'ünün yasa çıkmadan tam gün uygulamasına geçtiklerine dikkat çekti.
'Tam gün' çalışma konusunda Sağlık-Sen'in temel yaklaşımının sağlık hizmeti alanlarla birlikte sağlık hizmeti sunanların haklarının da korunduğu ve çağdaş düzeye ulaştırıldığı bir düzenlemenin hayata geçirilmesi olduğunu kaydeden Kaçar, şunları söyledi:
"Tam gün esasına geçişle birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün artacağı bir gerçektir. Bu düzenlemede sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu gerçeği doğrultusunda, özlük hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili mutlak surette iyileştirmelere yer verilmesi gerekmektedir. Bu noktada en önemli talebimiz, döner sermaye tavan oranlarının artırılması ve döner sermaye gelirlerinin emeklilik keseneği içinde değerlendirilmesidir. Tüm sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin mesleki sorumluluk sigortası
olması ve sigorta bedellerinin döner sermaye gelirlerinden kesilmesi de bir diğer önemli talebimizdir."