Geçen hafta vefat eden Türk sanayisinin duayenlerinden İzzet Özilhan, 1979'da ortağı Kamil Yazıcı'yla Anadolu Vakfı'nın kuruluş protokoküne imza attığında gelecekte milyonlarca liralık yatırımlar yapacağını henüz bilmiyordu. Vakıf 35 yıl sonra toplum yararına yılda 30 milyon liralık bütçe ayıran bir kurum haline geldi. Bugün oğlu Tuncay Özilhan'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Anadolu Vakfı'nın öncelikli alanları sağlık ve eğitim. Kuruluş, bu süreçte 50'nin üzerinde eseri topluma hibe etti. 

65 BİN ÜCRETSİZ TEDAVİ 
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, Türk insanının hayırseverliğini stratejik vizyonla bugüne taşıdıklarını belirterek, çeşitli ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle kapsamlı projelere imza attıklarını vurguluyor. Toplumsal dönüşüm ve insana yatırım vizyonuyla projeler yürüttüklerini söyleyen Güven, özellikle sağlık alanındaki ihtiyaçlara odaklandıklarını ifade ediyor. Vakıf bu amaçla sağlık merkezleri, sağlık ocakları, hastaneler yapmış. Selim Güven buralarda toplumun dezavantajlı gruplarına ücretsiz hizmet verdiklerini belirterek, "2005'te kurduğumuz Anadolu Sağlık Merkezi, Amerika'daki Johns Hopkins hastanesi işbirliğiyle dev bir sağlık projesi olarak önemli başarılara imza attı. Bugün Türkiye'nin en çok yabancı hasta ağırlayan hastanesi durumunda. Buradan elde edilen gelir Türk vatandaşlarına aktarılıyor. Geçen yıl 15 milyon liralık yatırımla 65 bin hastayı ücretsiz tedavi ettik" diyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nde 2005'ten bu yana 21 bin 500 kişiye 70 bin ücretsiz muayene, 185 bin tetkik, 4 bin 500'ün üzerinde ameliyat ve 11 bin 500 gün de yatarak tedavi imkânı sunulmuş. 

HEMŞİRE ADAYINA İKİ KAT BURS
Anadolu Vakfı standart burs programlarından farklı olarak eleman açığı olan mesleklere yönelik eğitim veren bölümlere pozitif ayrımcılık uyguluyor. Örneğin hemşire açığı bulunduğunu belirten Selim Güven, hemşirelik bölümü öğrencilerine verdikleri bursun iki kat olduğunu belirterek, mezun olduktan sonra bu gençleri hastanelerinde istihdam ettiklerinin de altını çiziyor.