TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun bünyesinde kurulan Karakolları İnceleme Alt Komisyonu raporunu tamamladı. Komisyona bilgi veren İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polisin orantısız güç kullanmadığını, asıl orantısız güç kullananın gösteri yapan eylemciler olduğunu ileri sürdü. Celalettin Cerrah, halkın polisten korkması gerektiğini de ifade ederek, korku olmaması durumunda polisin görev yapamayacağını iddia etti.
Kapkaç ve gaspın başında bulunanların Güneydoğulu olduğunu savunan Celalettin Cerrah'ın ifadeleri tutanaklara şöyle yansıdı: "Zanlı eğer kafasını özellikle ve bilerek çarpıyorsa bir şey yapılamayacağını, Bağcılar olayında 155'ten polisin aranmış olduğunu, kişinin arabanın içinde polisi görünce kaçıp, apartmanın 5'inci katından aşağı atlamış olduğunu ve daha sonra polisin bu kişiyi alıp Vakıf Gureba Hastanesi'ne götürmüş olduğunu ve Bağcılar Devlet Hastanesi'nden rapor alınmış olduğunu, bu kişinin karakola götürülmeden Çapa Hastanesine götürüldüğünü muayene olmayacağım diye resti çektiğini, daha sonra ifadesinde -Alkollüydüm ne yaptığımı bilmiyorum! Dediğini, 10 Ekim'de bırakılıp eşine teslim edildiğini ve 20 Ekim'de ölmüş olduğunu."

CEBER GÖZALTINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'de bir vatandaşın kolunun polis tarafından kırılması olayı ile ilgili de değerlendirme yapan Cerrah'ın, "Hakkari'de Cüneyt Ertuş'un görüntülerinin öncesini de görmek lazım. Çocuk polise ateş açmış. Kendinizi polisin yerine koymanız lazım. Kolunu kıvırmak sizce işkence midir? İşkence derseniz sizinle anlaşamayız" diyerek komisyon üyelerine rest çektiği öğrenildi. Komisyon ayrıca Engin Ceber'in işkence sonucunda gözaltı sürecinde öldüğüne kanaat getirdi.