Bağarası Belde Belediye Başkanı Salih Özdemir, beldede Salı günleri kurulan halk pazarındaki karışıklığa ve düzensizliğe el attı. Pazaryerindeki yeni yerlerin belirlenmesi amacıyla Bağarası Düğün Salonunda yeni pazaryerlerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Belediye Başkanı Salih Özdemir"de katılırken, Bağrasındaki pazaryerine tezgah açan pazarcı esnafı da kura çekiminde hazır bulundu.
Yapılan yeni uygulama hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Salih Özdemir “İlçemizde her hafta kurulan bir halk pazarımız var ve şehir merkezinde. Burada tezgah açan esnafımız dağınık ve düzensiz yer tutuyordu. Bizde bu uygulamayı ortadan kaldırmak için yeni yerler açtık ve aynı ürün ve mal satan esnaflarımızı aynı yerde topladık. Artık halkımız aradığı ürün ve malı aynı yerde hep bir arada görebilecek” dedi.
Başkan Özdemir, pazaryerinde 300"e yakın pazarcı esnafının tezgah açtığına işaret ederek, “Bu sayı kura çekimiyle 500"e yakın olacak. Pazaryerinin ortasında eski yönetimce Belediye binası yapılmak için açılan çukuru da kapatacağız. Bu uygulama esnafımız kadar halkımızı da rahatlatacak. Ayrıca ilerleye dönemde pazaryerimizin üstüne kapatarak moderne bir hale getirmek istiyoruz. Bu uygulama eşit ve hakkaniyet çerçevesinde herkesin gözü önünde kura çekimi yapıldı. Beldemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.