Akbük Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) Akbük"de halk oyunları ekibi kurdu. Oluşturulan halk oyunları ekibini Ankara"dan bu iş için Akbük"e gelen halk oyunları hocası Ece Eşkinat ve yardımcıları tarafından sürdürülüyor.

Halk Oyunları için 3 ekip oluşturulurken guruplar sırasıyla, AKÇED Büyükler, Genç AKÇED ve Küçük AKÇED adı altına oluşturuldu. Çalışmalarla ilgili olarak Halk oyunları gurupları ile dernek yönetim kurulu üyeleri ilk kez Dernek lokalinde bir araya geldi. Daha sonra çalışma grupları hocaları nezaretinde çalışmalara başladı. Katılımcıların çok istekli göründüğü çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.

Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, halk oyunları çalışmalarının daha da uygun bir ortamda yapılabilmesini Dernek lokali olarak kullanılan eski jandarma binasının 2. katına ilaveten alt katı da AKÇED"e tahsis ettiğini açıkladı. Bundan böyle söz konusu binanın 1. katı da dernek lokaline ilave edilmiş oldu. AKÇED yönetim kurulu, bu hizmetinden dolayı Erçin Sandalcı"ya teşekkür ettiklerini dile getirdiler./iha