38.’si Los Angeles’ta Nokia Theatre’da düzenlenen People Choice Awards’ta televizyon, sinema ve müzik dünyasının en sevilenleri bu yıl The Big Bang Theory’nin sempatik oyuncusu Kaley Couco’nun sunumuyla ödüllerine kavuştu. Eğlenceli anlarla dolu törenin yıldızları Neil Patrick Harris ve Betty White oldu.

People’s Choice Awards’ta ödüller diğer ödül törenlerinin aksine sinema ve televizyon emektarları tarafından değil, dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca hayranın oylarıyla belirleniyor. Bu nedenle de kategoriler “En İyi..” yerine “En Sevilen ...” şeklinde belirleniyor.

Törende sık sık hakkında espriler yapılan Neil Patrick Harris çapkın Barney karakteriyle Komedi dalında En Sevilen Erkek Oyuncu ödülünü alırken, How I Met Your Mother da En Sevilen Komedi Dizisi ödülünü kazandı.

Gecede En Sevilen Kadın Müzisyen ödülünü kazanan Katy Perry, How I Met Your Mother’daki performansıyla da En Sevilen Konuk Oyuncu ödülünü de evine götürdü.

Hot in Cleveland ise Kablo TV yayın kategorisinde En Sevilen Komedi Dizisi ödülünü kazanırkan, Betty White da dizideki performansıyla En Sevilen Kadın ödülünü kazandı.

Lost’un yaratıcısı J. J. Abrams’ın imzasını taşıyan Person of Interest En Sevilen Yeni Drama Dizisi ödülünü kazandığı gecede, e2’de sabahlarımızı aydınlatan Ellen DeGeneres ise En Sevilen Gündüz Programı Sunucusu seçildi.