Yeni eğitim yılı öncesinde İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Söke Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantı İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer Başkanlığı"nda gerçekleşti.
Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Söke Halk Eğitim Merkezi, Söke Mesleki Eğitim Merkezi başta olmak üzere Söke merkez ve belde belediyelerin temsilcileri, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bulundu.
Eğitime yönelik gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda kurumlar gerçekleştirdikleri faaliyetler ile ilgili sunum yaptılar.
Toplantının sonunda değerlendirme yapan Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, yapılan faaliyetlerin yoğun ve sevindirici olduğunu ancak rutin çalışmalar olduğunu kaydetti. Çok fazla kurs açıp, çok fazla kursiyer yetiştirmek yerine kurslara katılanlara gerçekten meslek edindiren kursların açılması gerektiğini dile getiren İlçe Kaymakamı Demirezer; Söke kurum ve kuruluşlarını AB"den kaynak sağlanabilecek projeler üretmeye çağırdı.
Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kursların daha çok güzel vakit geçirme veya hobilere yönelik kurslar olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “AB özellikle eğitim alanında destek sağlamakta. Bizler bunları araştırmalı ve AB"den destek alabilecek projeler üretmeliyiz. AB"den yararlanmak üzere çok sınırlı sayıda proje hazırlanıyor. Mutlaka destek almak için çaba göstermeliyiz. Önümüzdeki eğitim yılı için önceliklerimizden biri bu olmalıdır” dedi.
Kursu düzenleyen kurumlardan meslek edindirme kurslarından belge alanların daha sonra iş bulup, bulamadıklarının takibinin yapılmasını da isteyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Bunlar yasal görevimiz değil ancak kursların tam anlamıyla başarıya ulaşması için şart” dedi.
“Okuma-Yazma Kursları önemli”
Okuma yazma kurslarının önemine de değinen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke"de Halk Eğitim Merkezi"nin okuma yazma kurslarında ciddi bir başarı elde ettiğini ancak 21. Yüzyılda Söke gibi batının en batısında bir kentte hala 8 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşın tespit edilmiş olmasının olumsuz bir tablo sergilediğini ifade etti.
Okuma yazma kursları için başta Milli Eğitim"e olmak üzere Müftülük, belediyeler ve tüm kurumlara büyük görevlerin düştüğünü söyleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Biz her türlü yeni projelere açığız. Eğitime yönelik tüm projeleri desteklemeye hazırız” diye konuştu.