AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın İl Kültür Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu'nda Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun düzenlediği, kursiyelerin eserlerinden oluşan karma sergi açıldı. Açılışa Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özmen, Mehmet Ali Özbay, Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdür yardımcıları, kursiyeler ve davetliler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yeşilbursa, "Bütün eserlerimizi burada sergilememiz mümkün değil. Karma sergimizde kurslarımızdan birer numune  eserler alarak sizlerin beğenisine sunuyoruz. Onların sergilerini hepsini ayrı ayrı zamanlarda sizlere sunacağız" dedi. 
 
Vali Yardımcısı Ulusoy ise, "El sanatları toplumumuzda kültürel değerlerimizin en iyi ifade edildiği kollardan bir tanesidir. İnsanlar ortaya çıkardıkları sanatla kendi iç dünyalarını ifade ediyorlar. Sergiye emeği geçen herkesin eline sağlık" diye konuşarak açılış kurdelesini diğer protokol üyeleri ile keserek serginin açılışını gerçekleştirdi.
 
Sergide unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı eserlerinden Kat'ı Sanatı ile yapılmış olan tablolar ilgi çekti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

img_2912.jpg
img_2913.jpg