Sel nedeniyle iptal edilmesi düşünülen festival korteji de son gün yapıldı.

SOLUN ‘SOSYAL SORUMLULUK’TAN ANLADIĞI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yapılan kortej geçişi yoğun yağış nedeniyle ertelenmiş, kortejin tümden iptal edilebileceği açıklanmıştı. 6 kişinin sellerde kaybolduğu ilde çiftçiler devletten gelecek yardımı beklerken, Akaydın ilde sel nedeniyle bir sorun olmadığı yönünde açıklama yaptı. Festivalde “Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü” verilen Rutkay Aziz ve diğer solcu sinema oyuncuları ideolojik mesajlar verirken, Antalyalılar selde kaybolan cesetleri arıyordu.

KANTAV: “KORTEJİDEN HABERİM YOK, CESET ARIYORDUK”

Antalya’da selin en fazla vurduğu yerlerden Nebiler Köyü Muhatı Ali Kantav, valiliğin ve kolluk kuvvetlerinin ilk günden itibaren yanlarında olduğunu ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden bir yardım görmediklerini dile getirdi. Kantav, “Biz canımızın derdindeydik, festivalden, kortejden haberimiz olmadı. Belediyeden de bir yardım görmedik. Pınargözü köyünden sele kapılan bir vatandaşın cesedini sel bizim köye kadar getirmiş, kolluk kuvvetlerine teslim ettik. Hâlâ da aramalar devam ediyor” dedi. Selin seraları ve pamuk tarlarını yerle bir ettiğini kaydeden Kantav, “Zarar Tarım İl Müdürlüğü tarafından tespit edildi. Devletimizin yapacağı yardımı bekliyoruz” diye konuştu.

HALK KORTEJE İLGİ GÖSTERMEDİ

Sel felaketine rağmen gerçekleştirilen korteje, İlyas Salman, Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Ahu Tuğba, Coşkun Göğen ve Eşref Kolçak gibi oyuncular katıldı. Büyükşehir Belediyesi önünde son bulan korteje halkın ilgi göstermemesi dikkat çekti. Öte yandan selden pamuk tarlalarında çalışmak için Şanlıurfa ve Adıyaman’dan Antalya’nın Aksu ilçesine gelen ve çadır kuran mevsimlik işçiler de olumsuz etkilendi. 58 yaşındaki Abdi Demez, yaptığı açıklamada, kaldıkları çadırları su basması nedeniyle yiyecek ve giyecek hiçbir şeylerinin kalmadığını söyledi.
yeniakit